Astfel, angajatorii din Germania mai pot plăti angajaților lor un „Bonus Corona”, fără alte taxe, până la 31 martie 2022. Acest lucru este valabil și pentru persoanele cu joburi în regim part-time.
Anunțul vine după negocieri dure. Astfel, într-un final, se pare că sindicatele și patronatele de stat au ajuns la un acord privind plata unui bonus neimpozabil de 1.300 de euro pentru angajații din administrația publică de stat. Conform acestui acord, cei 1,1 milioane de angajați din statele federale (cu excepția landului Hessa) vor primi la începutul anului viitor o plată neimpozabilă de 1.300 de euro.
În plus, plata acestui bonus trebuie efectuată până în martie 2022, deoarece scutirea de impozit se aplică până atunci.
Pensionarii nu beneficiază de "bonusul Corona"
Potrivit angajatorilor, transferul legislativ al plății speciale neimpozabile pentru funcționarii publici activi este deja în pregătire. Cu toate acestea, beneficiarii de pensii și pensionarii nu sunt incluși în oferta angajatorilor, de plată specială Corona.
Landul Hesse negociază separat cu sindicatele un contract colectiv de muncă pentru sectorul public. La mijlocul lunii octombrie s-a ajuns la un acord, astfel că angajații de stat din Hesse vor primi o plată specială.
Acest beneficiu este rezultatul unor negocieri colective, care au avut în centru contextul actual al pandemiei și pierderile financiare suferite de angajați în această perioadă, informează oeffentlicher-dienst-news.de.
Germania impune vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii
De asemenea, astăzi, deputaţii germani au adoptat o lege care obligă personalul medical să se vaccineze împotriva COVID-19, făcând astfel un prim pas către obligativitatea de vaccinare extinsă la nivelul întregii populaţii, aşteptată să fie autorizată la începutul anului viitor, informează AFP.
Proiectul de lege, ce vizează protejarea grupurilor populaţionale deosebit de vulnerabile, a fost adoptat cu o largă majoritate în Bundestag, unde social-democraţii, ecologiştii şi liberalii sunt majoritari, cu 571 de voturi "pentru" şi 80 de voturi "împotrivă", scrie Agerpres.
De acum înainte, toţi angajaţii care lucrează în spitale, aziluri şi centre sociale trebuie să fie vaccinaţi anti-COVID-19 sau să fi trecut prin boală. Angajaţii din stabilimentele pentru persoane cu handicap, clinici ambulatorii, cabinete medicale, servicii de salvare şi centre social-educative sunt de asemenea vizaţi de noua lege.
Proiectul de lege stipulează că profesioniştii din sănătate au o "responsabilitate deosebită", deoarece intră "în contact strâns şi intensiv cu grupuri de persoane care prezintă un risc mare de infectare şi de evoluţie gravă sau mortală a maladiei".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News