Cel mai recent buletin informativ include, printre altele „Castraveți de fermier german” verde suculent la prețul de 3,49 euro pentru 750 de grame. „Serios?”, a adăugat clientul șocat.
Castraveții sunt noul aur? Cumpărătorii din Germania șocați de preț
„Uau, asta e ceea ce se numește o situație extremă. Castraveți la 3,49 euro. Cum poți să te hrănești pe tine și pe copiii tăi sănătoși la asemenea prețuri?”, a întrebat un alt utilizator Facebook. Altul a comentat chestiunea cu emoji-uri furioase: „„Sunt nebuni”.
Nu este totul. În broşură există și un asterisc lângă prețul castraveților. Semnificația sa este explicată în paginile următoare. „Din cauza stocurilor limitate, acest articol se poate epuiza în prima zi a ofertei.” Acest lucru ar putea însemna că, precum multe alte alimente, castraveții au devenit, de asemenea, o marfă rară.
Dar ce se află în spatele prețurilor mari la castraveți în Germania? În alte magazine cu discount și supermarketuri, acestea nu sunt încă atât de mari. Așa că să sperăm că acesta nu este un alt produs alimentar care va fi în curând rar și scump.
Creștere șoc a prețului la unt în Germania
Untul devine acum semnificativ mai scump pentru clienți. La începutul lunii aprilie, untul costa peste 2 euro în multe locuri. Dar acum următorul prag a fost depășit: untul de marcă precum Weihenstephan și Kerrygold se vinde cu mai mult de 3 euro.
Prețurile din supermarket continuă să explodeze: untul de marcă de la producători precum Weihenstephan, Kerrygold și Meggle a depășit pragul de preț de 3 euro.
Untul se vinde acum la prețuri cuprinse între 3,19 și 3,39 euro. Până de curând, acest nivel de preț nu era considerat realist.
În martie, prețurile untului s-au dublat în unele cazuri, iar următoarele creșteri enorme de preț au urmat în aprilie. La începutul lunii aprilie, untul costa mai mult de doi euro în multe supermarketuri, inclusiv în Aldi.
Acum următorul prag a fost spart, scrie Focus.de citat de ziatulromânesc.de.
Prețurile la lactate au crescut, mai ales de la începutul războiului din Ucraina. Motivele pentru creșterea prețurilor sunt costurile de producție crescute pentru fermieri pentru hrana animalelor, îngrășăminte și combustibil. „Prețurile cresc într-o măsură pe care nu am mai experimentat-o până acum”, a declarat în aprilie directorul general al asociației industriei lactatelor, Eckhard Heuser.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News