Pentru guvern, pasul este o consecință logică: întrucât vaccinările gratuite sunt acum posibile pentru toată lumea și există suficientă completare a vaccinului, contribuabilul nu mai trebuie să își asume costurile testelor, conform declarației guvernului federal. Ce va costa apoi testele nu este clar.
Asociația medicilor generali bavarezi își asumă până la 35 de euro pe test rapid. Chiar și în cazul farmaciilor care oferă teste rapide sau teste PCR, prețul este lăsat la dispoziția furnizorilor. Informațiile despre prețurile viitoare fluctuează între 12 și 20 de euro.
Germania. Din 11 octombrie testele COVID nu vor mai fi gratuite. Excepții
Persoane care nu pot fi vaccinate și pentru care nu există o recomandare generală de vaccinare.Femeile gravideCopii și adolescenți cu vârsta de până la 18 ani, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani numai până la 31 decembrie 2021Persoanele care au nevoie de un test pentru a pune capăt unei carantine din cauza unei infecții cu coroanăVizitatorii sau angajații instituțiilor de îngrijire și a persoanelor cu dizabilitățiStudenți până la 30 noiembrie 2021
Și Ministerul Sănătății din Bavaria afirmă, de asemenea: „De asemenea, persoanele care participă la studii clinice privind eficacitatea vaccinurilor împotriva virusului corona sau care au participat în ultimele trei luni, precum și persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva virusului corona din cauza unei contraindicații medicale care poate sau nu poate fi vaccinat împotriva virusului corona în ultimele trei luni din cauza unei contraindicații medicale va continua să primească teste gratuite ”.
Dovada testului gratuit
Pentru vizitatorii serviciilor de îngrijire municipală sau pentru facilitățile persoanelor în vârstă, există încă un punct de testare intern disponibil pentru vizitatori în multe case, de exemplu în toate facilitățile operate de orașul Nürnberg. Aici, de exemplu, rudele pot continua să fie testate gratuit direct înainte de o vizită la o casă de bătrâni. Și în casele de îngrijire medicală și de bătrâni private, testarea este încă oferită în principal vizitatorilor, a declarat pentru BR24 asociația de stat a furnizorilor privați de servicii sociale.
Încă nu este clar cum să procedăm dacă testarea internă nu este posibilă. Ministerul Sănătății din Bavaria scrie: „În măsura în care facilitățile nu se testează singure, iar vizitatorii și angajații care nu au fost complet vaccinați sau care nu și-au revenit sunt direcționați la oferte generale de testare gratuite, anterior, vă vom informa că vom verifica dacă există o ofertă de testare suplimentară pentru vizitatori și angajații facilităților și serviciilor Serviciile pot fi implementate în plus față de prevederile din TestV. Vom raporta din nou despre aceasta în timp util ".
După cum a fost anunțat de Ministerul de Interne bavarez, cele 96 de centre municipale de testare din statul liber vor efectua teste corona numai pentru persoanele autorizate începând cu 11 octombrie . Nu ar trebui oferite teste rapide contra cost. Dacă apoi doriți să vi se efectueze un test corona, dar nu aparține unuia dintre grupurile de excepție, va trebui să contactați în viitor centre de testare private, farmacii sau medici generaliști.
Piața decide costul testelor rapide
Ministerul Federal al Sănătății nu acordă costuri exacte pentru viitoarele teste rapide sau PCR. „Asta se va decide pe piață”, spun ei. Costurile pentru materiale, camere și personal trebuie calculate. Până la 11 octombrie, furnizorilor de teste li se vor rambursa 11,50 EUR pentru fiecare test rapid de către guvernul federal și aproximativ 43 EUR pentru un test PCR mai precis de la asigurarea legală de sănătate. Acest preț este vizat și de centrele de testare private. Nu este clar câte centre de testare vor continua să ofere acest serviciu. Mulți vor să aștepte primele zile pentru a decide apoi dacă merită în continuare să rulați centrele private de testare.
Potrivit Oficiului Federal de Securitate Socială, așa-numitele teste pentru cetățeni au costat deja contribuabililor mai mult de 3,7 miliarde de euro anul acesta. Până în prezent, 15.000 de centre de testare la nivel național și aproximativ 3.000 de centre de testare din Bavaria au oferit teste gratuite pentru cetățeni. Germania este, de asemenea, una dintre ultimele țări care oferă aceste teste gratuit.
Restricții pentru români la intrarea în Germania
Autoritățile germane au revizuit condițiile de intrare în Republica Federală Germania, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile condiții au intrat în vigoare la data de 3 octombrie 2021.
România a fost inclusă în lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat, iar persoanele care sosesc din România pot intra pe teritoriul Republicii Federale Germania, în următoarele condiții:
Prezentarea unuia dintre următoarele 3 documente:
• document care atestă rezultatul negativ al testării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Sunt acceptate testele tip PCR (efectuate cu maximum 72 ore anterior sosirii) și cele antigen (efectuate cu maximum 48 ore anterior sosirii). Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la testarea pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2;
• document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva COVID-19, cu unul dintre vaccinurile omologate la nivelul UE, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la administrarea rapelului sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Nu este obligatorie prezentarea certificatului verde;
• document care atestă trecerea prin boală (infectarea cu virusul SARS-COV-2). Acesta trebuie să fi fost emis de către un laborator medical, într-o perioadă cuprinsă între cel puțin 28 zile și cel mult 6 luni anterior intrării pe teritoriul Republicii Federale Germania. Este admisă și prezentarea cumulativă a documentului care atestă trecerea prin boală, împreună cu cel care atestă vaccinarea cu cel puțin o doză a unui vaccin omologat la nivelul Uniunii Europene.
Documentele menționate anterior trebuie redactate într-una dintre limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă și pot fi prezentate în format fizic sau electronic.
Înregistrarea, anterior deplasării, prin intermediul platformei https://einreiseanmeldung.de. Această obligație este valabilă și pentru persoanele care s-au aflat pe teritoriul României în ultimele 10 zile anterior deplasării. În situații excepționale, atunci când nu este posibilă înregistrarea online prin intermediul portalului, pasagerii trebuie să completeze înregistrarea pe suport de hârtie.
Persoanele care prezintă la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania numai documentul care atestă un rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 vor intra în carantină pentru o perioadă de 10 zile și au obligația, imediat după sosire, de a se deplasa direct spre locuință. Măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, după o perioadă de cel puțin 5 zile, dacă persoana în cauză a efectuat un nou test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, al cărui rezultat este negativ. Copiii cu vârsta de până la 12 ani au obligația de a rămâne în carantină 5 zile de la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania.
În cazul persoanelor care dețin un document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva COVID-19 sau un document care atestă trecerea prin boală și, din orice motiv, nu îl pot înregistra pe platforma menționată sau prezenta la momentul intrării, sunt obligate să intre în carantină. Carantina poate fi întreruptă dacă persoana în cauză transmite, prin intermediul platformei https://einreiseanmeldung.de, documentul care confirmă vaccinarea sau trecerea prin boală.
Noua listă a țărilor de risc, Germania a intrat în ZONA VERDE
EXCEPȚII
Sunt exceptate de la măsura înregistrării anterioare pe platforma https://einreiseanmeldung.de și de la măsura carantinei obligatorii, în principal, următoarele categorii de persoane:
• persoanele aflate în tranzit;
• lucrătorii din domeniul transporturilor;
• membrii ai delegațiilor oficiale;
• persoanele care se deplasează în Republica Federală Germania pentru a fi tratați pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;
• persoanele care au petrecut mai puțin de 24 de ore într-o zonă cu risc ridicat sau într-o zonă cu variante de virus (www.rki.de – zone de risc) sau intră în Republica Federală Germania pentru mai puțin de 24 de ore sub regimul traficului de frontieră, precum și lucrătorii transfrontalieri etc.;
• persoanele care călătoresc pentru sejururi mai mici de 72 ore, pentru a vizita rude de gradul I.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News