Publicitate
Potrivit Poliției Federale, un ofițer de poliție care călătorea într-un tren a descoperit tabăra de corturi. Accesul la locul de dormit a fost posibil doar prin intermediul șinelor și, prin urmare, a fost în pericol de moarte.
După cum s-a dovedit în cele din urmă, acolo se aflau obiecte de uz zilnic, saltele, precum și diverse gunoaie.
Germania. Haos feroviar în Mainz, creat de mai mulți români care s-au pus între linii, pentru a dormi
O patrulă a secției de poliție federală din Mainz a depistat un grup de aproximativ cinci până la zece persoane în zona căii ferate.
Ofițerii au ordonat apoi imediat trenurilor să încetinească în această zonă pentru a nu pune în pericol persoanele. Cei mai mulți dintre aceștia s-au îndepărtat când au văzut că vin polițiștii.
Peste 1400 de minute întârziere
Doar o femeie româncă de 63 de ani și un bărbat român de 66 de ani au putut fi reținuți de patrulă. Ambii au confirmat suspiciunile polițiștilor și au declarat că au vrut să petreacă noaptea între șine.
Drept urmare, Poliția Federală a dispus închiderea căii ferate. Pentru trenuri, această închidere a dus la o întârziere totală de peste 1400 de minute.
Vezi mai departe
Românii care au scârbit Germania: 92 de conaționali, prinși la furat în zonele devastate de inundații. Pagube de aproape 2 miliarde de euro
"Mai mult decât rușinos" - 632 de jafuri și furturi în zona devastată de inundațiile din vara anului 2021. Aproape 100 de români prinși că "au curățat" casele sinistraților după dezastrele din iulie 2021.
Potrivit unui document exclusiv al Ministerului de Interne din Renania de Nord-Westfalia, 275 de suspecți au fost identificați până în prezent. 92 dintre aceștia sunt cetățeni români.
Problema a provocat discuții ample în ședința de guvern a guvernului landului din 14 februarie. În august 2022, opoziția AfD prezentase un lung catalog de întrebări cu privire la jafurile, furturile și alte infracțiuni din timpul dezastrului provocat de inundațiile de la mijlocul lunii iulie 2021. Șase luni bune mai târziu, parlamentul a primit răspunsul de 65 de pagini din partea ministrului Justiției, Benjamin Limbach.
S-au înregistrat 1057 infracțiuni legate de valul de inundații din 14-15 iulie. Doar aproximativ jumătate dintre acestea au fost rezolvate până în prezent. În cazul celor 632 de infracțiuni împotriva proprietății, acuzații "au profitat de situația de urgență a populației", se arată în raport. Spectrul variază de la furturi simple la infracțiuni grave în hoteluri, instituții financiare sau pe șantierele de construcții.
Mașinile și bijuteriile au fost furate în serie. Raportul înregistrează delapidări, jafuri, jafuri de vitrine și zeci de spargeri de locuințe. Dintre cei 275 de suspecți identificați, 196 nu aveau pașaport german. În top, raportul enumeră 92 de cetățeni români, doi suspecți sunt membri ai clanurilor kurdo-libaneze.
Citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News