Germania impune controale mai stricte la frontiere. Autoritățile au anunțat că timpii de așteptare pot crește

Cristina Iacob |
Data publicării:
Poliția din Germania (Sursa foto: Bundespolizei)
Poliția din Germania (Sursa foto: Bundespolizei)

Germania va implementa controale mai stricte la frontiere, începând de astăzi, ca parte a unei măsuri temporare pentru următoarele șase luni.

Începând cu 16 septembrie, Germania va implementa măsuri temporare de controale mai stricte la toate frontierele sale naționale, pentru o perioadă inițială de șase luni. Decizia, luată de ministrul federal de interne Nancy Faeser (SPD), vizează consolidarea securității și reducerea numărului de intrări neautorizate în țară.

Controalele vizează în mod special granițele terestre cu Franța, Danemarca, Belgia, Țările de Jos și Luxemburg, dar și alte puncte de trecere din Austria și Elveția. La intrarea în Germania din Austria, Poliția Federală Germană a intensificat controalele aleatorii la frontiera, afectând în special punctele de trecere a autostrăzilor, inclusiv Suben (A3 Linz – Passau), Walserberg (A8 Salzburg – München) și Kiefersfelden (A93 Kufstein – Rosenheim). Autoritățile vamale au anunțat că aceste măsuri pot duce la timpi de așteptare semnificativi în perioadele de vârf de trafic.

Controale la frontierele Germaniei. 

 

La frontiera cu Franța, controalele de intrare au fost mai stricte în perioada Jocurilor Paralimpice de la Paris, între 28 august și 8 septembrie. Acestea vor continua până pe 30 septembrie, iar călătorii sunt obligați să aibă la ei un act de identitate valabil.

În Austria, nu sunt prevăzute controale sistematice, dar vor exista verificări aleatorii în cazuri speciale, cum ar fi evenimente internaționale majore sau amenințări de securitate. Punctele de trecere a frontierei precum Suben, Walserberg și Kiefersfelden vor fi afectate de timpi de așteptare în perioadele de vârf, din cauza controalelor sporite.

Elveția este membră a spațiului Schengen, astfel că nu sunt aplicate controale sistematice. Cu toate acestea, verificările aleatorii vor continua, ceea ce poate provoca blocaje de trafic, în special în zonele de la Basel, Weil am Rhein și Kreuzlingen-Konstanz. Este important să se respecte reglementările vamale internaționale pentru intrarea și ieșirea din țară, întrucât încălcările pot atrage amenzi substanțiale.

Citește și: MAE, avertizare pentru români: Germania suspendă temporar Schengen-ul terestru

Pentru Luxemburg, Belgia, Țările de Jos și Danemarca, nu sunt prevăzute controale sistematice la frontiere. Cu toate acestea, Danemarca va pune capăt controalelor mai stricte aplicate anterior în vara anului 2023, în care verificările erau efectuate doar în cazuri excepționale.

În Polonia și Republica Cehă, nu sunt planificate controale staționare la frontiere. Totuși, există controale sporite la punctele de trecere a frontierei, iar blocajele sunt posibile în zonele de mare trafic, cum ar fi A12 lângă Frankfurt (Oder) și pe A17 între Praga și Dresda.

Recomandări pentru călători. Toți călătorii care traversează frontierele Germaniei trebuie să fie pregătiți să prezinte un act de identitate sau un pașaport valabil, la solicitarea autorităților. Este important să fie conștienți de faptul că, deși Germania și țările învecinate sunt membre ale Acordului Schengen, aceasta nu elimină obligația de a avea documentele necesare pentru trecerea frontierei, scrie cotidianul local ADAC.

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel