Germania nu va mai plăti compensații muncitorilor nevaccinați care stau în carantină

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Germania va înceta să plătească despăgubiri lucrătorilor nevaccinați care sunt forțați să stea în carantină în urma măsurilor impuse de coronavirus, apreciind că este nedrept să se ceară contribuabililor să-i subvenționeze pe cei care refuză să fie inoculați. 

Regulile, care vor fi puse în aplicare de guvernele celor 16 state federale ale Germaniei, vor intra în vigoare cel mai târziu din 11 octombrie, a spus ministrul Sănătății Jens Spahn, care a confirmat detaliile unui proiect de document văzut anterior de Reuters.

Regulile vor afecta persoanele testate pozitiv, precum și pe cele care se întorc din călătorii în țări desemnate „cu risc ridicat” pentru COVID-19, cum sunt acum Marea Britanie, Turcia și părți ale Franței, printre altele.

Călătorii nevaccinați din astfel de țări trebuie să stea îno carantină cel puțin cinci zile. Cei care au fost vaccinați sau s-au recuperat recent nu sunt obligați să o facă.

Noile reguli sunt echivalente cu o impunere a vaccinării

 

Criticii spun că noile reguli sunt echivalente cu o impunere a vaccinării, în condițiile în care mulți lucrători nu își pot permite să rămână acasă fără plată.

"Ar trebui să vedem acest lucru diferit", a declarat Spahn într-o conferință de presă. "Este vorba de corectitudine. Cei care se protejează pe ei înșiși și pe ceilalți prin vaccinare pot întreba pe bună dreptate de ce ar trebui să plătim pe cineva care a ajuns în carantină după o vacanță într-o zonă de risc".

Există, de asemenea, probleme de confidențialitate. Germania are legi dure care reglementează confidențialitatea datelor din cauza istoriei sale de supraveghere a cetățenilor de către statul nazist și comunist, iar angajatorii nu au de obicei dreptul de a solicita personalului informații cu privire la problemele de sănătate.

Vaccinarea nu este obligatorie în Germania, dar autoritățile au luat măsuri care fac din ce în ce mai incomod să fii nevaccinat.

Germania a vaccinat complet 74% dintre adulți, comparativ cu 72,3% în întreaga Uniune Europeană, arată datele oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel