Germania. O ROMÂNCĂ a LANSAT o carte intitulată „Povești despre moarte”. A scris despre fiecare experienţă pe care a avut-o „cu moartea”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook Alexandra Antipa
Sursa foto: Facebook Alexandra Antipa

Stabilită de câţiva ani în Germania, brăileanca Alexandra Antipa, în vârstă de 34 de ani, jurnalist freelance cu un palmares impresionant, nu şi-a uitat nici măcar o clipă oraşul natal. A absolvit cu brio două facultăţi şi a ales să fie fiziokinetoterapeut doar ca să-şi ajute nepoţelul care, la vârsta de 7 ani, a fost diagnosticat cu sindrom Down.

În anul 2012, Alexandra a absolvit Facultatea de Jurnalism a Universităţii "C-tin Brâncoveanu". Scrie de când se ştie, vorbeşte trei limbi - engleză, germană şi japoneză - iar de curând a publicat, deocamdată în variantă electronică, o tulburătoare carte, "Stories of Death" ("Poveşti despre moarte").

"De scris, mi-a plăcut toată viaţa să scriu. Însă curajul de a pune ceva concret pe hârtie a apărut în ultimii ani. Încurajată de soţul meu, am început să scriu despre un subiect apropiat de inima mea, şi anume oamenii pe care i-am pierdut. Recent, am reuşit să public cartea în variantă electronică, utilizând serviciul Amazon Self-Publishing. Cartea mea se cheamă "Poveşti despre moarte: Ce vine după pierdere? Dragostea", a spus tânăra plecată în bejenie, departe de oraşul natal, de care o leagă atâtea amintiri, potrivit obiectivbr.ro.

Alexandra a scris despre fiecare experienţă pe care a avut-o "cu moartea" şi despre oamenii dragi pe care i-a pierdut. A scris, de asemenea, despre animalele dragi pe care le-a avut.

"Este o carte despre pierdere şi despre lecţiile pe care le-am învăţat atunci când m-am despărţit de un om drag sau de un animal pe care l-am iubit. În parte, este şi o istorie a familiei mele, cu amintiri frumoase şi momente unice, pe care mi-aş dori să le retrăiesc. Este o colecţie extraordinară de experienţe, şi cum fiecare a contribuit la persoana care sunt astăzi. Citind această carte, veţi descoperi ce înseamnă să iubeşti şi să pierzi, şi cum fiecare dintre noi procesăm moartea în mod diferit", a spus Alexandra.

 

Alexandra Antipa: „Totul se poate schimba într-o secundă”

 

Brăileanca ne propune, astfel, o lectură emoţionantă, care ne va face să râdem, să plângem sau să trecem de la o stare la alta într-un singur minut. Vom învăţa, astfel, să nu luăm viaţa ca pe ceva garantat "întrucât totul se poate schimba într-o secundă". Cu siguranţă, această carte ne va schimba perspectiva asupra vieţii, îndemnându-ne să ne concentrăm mai puţin pe lucruri materiale, pieritoare, şi mai mult pe experienţe. "Veţi înţelege că timpul care ne este dat este limitat şi, prin urmare, cel mai de preţ lucru pe care îl avem", a mai spus brăileanca stabilită în Germania.

Cine sunt cei despre care a scris Alexandra Antipa? Un coleg din şcoala primară, a cărui viaţă s-a terminat înainte de a fi început. Bunicii săi, fiecare cu povestea sa şi cu rolul avut în călătoria autorului. Tata, de care Alexandrei îi este cel mai mult dor, colega de facultate care ar fi ajuns să facă lucruri măreţe dacă viaţa nu i-ar fi fost curmată de cancer, colegul de serviciu "care s-a luptat mai mult decât orice să trăiască".

În "Stories of Death", Alexandra a scris şi despre animalele pe care le-a pierdut: motanul Missu, cu care a crescut şi care a trăit până la vârsta de 21 de ani, căţelul Athos - un Doberman pe care l-a salvat dintr-un tomberon, Ralph, ciobănescul german "deştept, bun şi loial care, în cele din urmă, a fost învins de cancer".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel