Potrivit datelor furnizate miercuri, 8 decembrie, Germania a înregistrat cel mai mare număr de decese zilnice cauzate de Covid-19 din februarie, scrie CNN, preluată de Mediafax. Astfel, un total de 69.601 noi infecții au fost raportate și alte 527 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, potrivit Institutului Robert Koch (RKI), centrul național de control și combatere a bolilor.
De asemenea, noile date, furnizate de Institutul Robert Koch (RKI), marchează cel mai mare număr zilnic de decese Covid-19 înregistrat încă din data de 18 februarie, când au fost înregistrate 534 de decese.
Rata de incidență pe șapte zile în Germania a scăzut ușor, dar rămâne ridicată, la 427 la 100.000 de locuitori, în condițiile în care țara a înregistrat în total 104.047 de decese cauzate de Covid-19 de la izbucnirea pandemiei și până în prezent.
Vestea sumbră a venit în ziua în care Olaf Scholz a fost învestit în funcția de cancelar al Germaniei, înlocuind-o pe Angela Merkel la conducerea celei mai mari economii europene. Noul ministru al sănătății al țării este Karl Lauterbach, un epidemiolog proeminent, scrie Mediafax.
OMS: Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 este ''o soluţie de ultimă instanţă''
În contextul noului val pandemic, vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului este ''o soluţie de ultimă instanţă'', a declarat marţi directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de agenţiile internaţionale de presă.
''Obligativitatea vaccinării este o soluţie de ultimă instanţă şi se aplică doar atunci când au fost epuizate toate opţiunile fezabile de îmbunătăţire a ratelor de vaccinare'', a declarat Hans Kluge într-o conferinţă de presă online, scrie Agerpres.
''Eficacitatea obligativităţii depinde foarte mult de context'', a spus Kluge, adăugând că trebuie să se ţină cont de încrederea publicului în autorităţi. "Ceea ce este acceptabil într-o societate şi într-o comunitate poate să nu fie eficient şi acceptabil în alta", a atras atenţia reprezentantul european al OMS, citat de Reuters.
Dezbateri privind vaccinarea obligatorie
Din ce în ce mai multe ţări din Europa, inclusiv Germania, dezbat dacă să facă obligatorii vaccinurile COVID-19, după ce Austria a anunţat în noiembrie că va impune această obligativitate de la 1 februarie anul viitor, ceea ce a provocat proteste de amploare.
Totodată, în faţa creşterii cazurilor de COVID-19 în Europa, oficialul OMS a făcut apel la o mai bună protejare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, în prezent cea mai afectată grupă de vârstă, potrivit OMS-Europa.
Pentru a evita închiderea din nou a claselor şi revenirea la cursurile online, filiala europeană a OMS recomandă o creştere a testărilor în şcoli şi luarea în considerare a vaccinării elevilor.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News