Inițiativa guvernului include toate mijloacele de transport local și regional, cu trenurile, autobuzele și metroul, dar nu și trenurile interurbane.
Biletele ieftine au ca scop, de asemenea, să îi determine pe oameni să renunțe la mașini.
Taxa pe combustibil a fost redusă și ea cu aproximativ 30 de cenți pe litru pentru benzină, ceea ce a dus la scăderea prețurilor sub 2 euro.
Taxa a fost redusă la nivelul minim al UE, tot pentru următoarele trei luni, astfel încât prețurile la motorină sunt, de asemenea, reduse cu aproximativ 14 cenți pe litru.
Compania feroviară Deutsche Bahn se confruntă deja cu supraaglomerarea, întârzierile și anulările, iar perspectiva a milioane de pasageri suplimentari a generat critici la adresa planului.
Mai puțin de 70% din trenurile de lung parcurs au ajuns la timp în aprilie, dar rețeaua feroviară funcționează la o capacitate de doar 80%. Nu au fost raportate probleme feroviare majore în orele de după intrarea în vigoare a planului, miercuri dimineață.
Creșterea prețurilor în Europa. Scholz: "Cauza e invazia Rusiei"
La fel ca în mare parte din restul lumii, germanii au fost afectați de creșterea prețurilor la energie, inflația ajungând luna trecută la 7,9%. Cancelarul Olaf Scholz a declarat miercuri în fața membrilor parlamentului german că principala cauză a creșterii prețurilor a fost invazia Rusiei în Ucraina.
Guvernul federal, din care face parte și partidul Verzilor, a promis celor 16 landuri o compensație de 2,5 miliarde de euro pentru costurile suplimentare cu personalul și combustibilul.
Deși biletul de 9 euro nu include călătoriile interurbane, este posibilă traversarea țării cu ajutorul trenurilor regionale.
Printre măsurile luate pentru a atenua creșterea costului vieții se mai numără o reducere unică de 300 de euro pentru costurile energiei în toamnă pentru cei ce lucrează, un bonus de 100 de euro pentru fiecare copil acordat în iulie, precum și 100 de euro pentru persoanele care beneficiază de alte ajutoare sociale, relatează Mediafax.
Prețul petrolului tot mai mare în Europa
Prețul petrolului a crescut miercuri după ce liderii Uniunii Europene au convenit asupra interdicției treptate a petrolului din Rusia și după ce China a pus capăt restricțiilor COVID-19 în Shanghai, ceea ce ar putea susține cererea pe o piață deja tensionată, scrie Reuters.
Valorile de referință ale petrolului au urcat constant timp de mai multe săptămâni, în condițiile în care livrările rusești sunt limitate de sancțiunile UE și SUA și în condițiile în care India și China nu pot cumpăra decât o cantitate limitată din Rusia, cel mai mare exportator mondial de țiței și combustibil.
Țițeiul Brent a crescut cu 1,83 dolari, sau 1,6%, la 117,46 dolari pe baril iar țițeiul american West Texas Intermediate a câștigat 1,77 dolari, sau 1,6%, la 116,45 dolari.
Ambele referințe au înregistrat creșteri față de luna mai, marcând a șasea lună consecutivă de creștere a prețurilor.
Liderii UE au convenit luni, în principiu, să reducă cu 90% importurile de petrol din Rusia până la sfârșitul acestui an, cele mai dure sancțiuni ale blocului de până acum de la începutul invaziei din Ucraina.
"Impactul formalizării sancțiunilor este semnificativ", a declarat Bill Farren-Price, director la Enverus în Londra. "Dacă vor obține ceea ce intenționează să obțină, Rusia va pierde aproximativ 3 milioane de barili din exporturile zilnice și nu toate acestea pot fi vândute în alte țări, așa că este destul de semnificativ".
Odată adoptate, sancțiunile privind țițeiul vor fi introduse treptat pe parcursul a șase luni, iar cele privind produsele rafinate pe parcursul a opt luni. Embargoul scutește petrolul din Rusia prin conducte, ca o concesie pentru Ungaria și alte două state din Europa Centrală fără ieșire la mare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News