Regulile de izolare introduse de landul Renania de Nord - Westfalia pentru întregul district Guetersloh, acolo unde a apărut un focar de coronavirus la abatorul companiei Toennies, sunt disproporţionate, a stabilit o înaltă instanţă administrativă.
Instanţa a fost sesizată de o firmă locală. Restricţiile fuseseră reintroduse la 24 iunie pentru districtul Guetersloh, care are 370.000 de locuitori, şi pentru districtul Warendorf, după ce peste 1.000 de lucrători de la abator, majoritatea români, au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Aceste restricţii regionale au fost programate să expire începând de miercuri
Aplicaţia oficială din Germania pentru urmărirea cazurilor de coronavirus, descărcată de 15 milioane de ori
În acelaşi timp, Agenţia guvernamentală pentru controlul bolilor a anunţat luni că aplicaţia oficială din Germania pentru urmărirea cazurilor de coronavirus a fost descărcată de 15 milioane de ori de la lansarea sa în urmă cu aproape trei săptămâni. Utilizarea aplicaţiei se face pe bază strict voluntară. Ea este concepută să monitorizeze cazurile de coronavirus şi foloseşte tehnologia descentralizată Bluetooth pentru a atenţiona utilizatorii cu care persoane infectate au intrat în contact.
Într-o ţară cu circa 83 de milioane de locuitori, au existat îngrijorări că nu vor descărca aplicaţia suficient de mulţi oameni pentru ca ea să devină cu adevărat eficientă. Există de asemenea şi o anume reticenţă printre germani, pentru care ideea unei supravegheri din partea statului, cunoscută în timpul regimului nazist şi din nou în timpul dictaturii comuniste din Germania de Est, este probabil mai îngrijorătoare decât însuşi virusul. Ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a afirmat recent despre aplicaţie că este "unul dintre multele instrumente pentru ţinerea sub control a noilor focare".
În ciuda unor focare izolate, aşa cum este cel din Renania de Nord - Westfalia, Germania ţine în mare măsură sub control situaţia epidemiologică. Rata zilnică de infectări a fost luni de 219, numărul total de cazuri ajungând la 196.554, conform Institutului Robert Koch. Dintre persoanele care au fost testate pozitiv cu coronavirus, circa 182.200 s-ar fi recuperat, în timp ce 9.016 au murit, a precizat această agenţie guvernamentală.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News