Germania. Român, prins cu 7.500 de monede de doi euro anulate, în roata de rezervă. Banii, folosiți pentru a înșela păcănelele

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliția federală din Germania și vameșii au controlat un român, de 33 de ani, la punctul de trecere a frontierei Kiefersfelden (districtul Rosenheim). În roata de rezervă a mașinii avea o mică avere formată din bani devalorizați. Acum, românul, care venea din Slovenia, este anchetat pentru spălare de bani.

În fiecare mașină zac câteva monede. În a lui erau 7500! Vameșii nemți au găsit în mașina românului 62 de kilograme de monede de doi euro anulate, unele dintre ele ascunse în locașul roții de rezervă. Valoarea totală a banilor: 15.000 de euro!

Potrivit biroului de investigații vamale din München, monedele din Slovenia aveau "caracteristici neobișnuite de batere a monedei" - erau puternic ștampilate. Motivul: fuseseră anulate.

Românul de 33 de ani susține că ar fi găsit aceste 62 de kilograme de monede scoase din uz lângă o pubelă de gunoi într-o parcare din Verona (Italia), dar varianta oferită de el nu este foarte credibilă.

Biroul de Investigații Vamale din München a preluat investigațiile ulterioare, inițial sub suspiciunea de spălare de bani.

S-a dovedit că monedele anulate fuseseră, inițial, vândute ca fier vechi. Cu toate acestea, potrivit autorităților vamale, ele au fost apoi presate ilegal. Motivul: acestea au fost folosite pentru a alimenta aparatele de joc. Prin urmare, proprietarii jucau pe gratis sau mult mai ieftin.

 

Românul a susținut că a găsit monedele la gunoi, în Italia

 

Potrivit senatoarei pentru afaceri economice din Berlin, Franziska Giffey (SPD), 100 de miliarde de euro sunt spălate în fiecare an în Germania, aproximativ zece miliarde numai în Berlin. "Asta înseamnă aproape un sfert din bugetul țării", spune Giffey.

Spălarea de bani este "dăunătoare pentru piața noastră de afaceri", a declarat Giffey. "Industrii întregi sunt afectate pentru că oamenii nu respectă regulile. În cele din urmă, aceasta este, de asemenea, o palmă pentru comercianții cinstiți".

2. -imagine fara descriere- (monede-euro-png_72428500.png)

Inspecția a avut loc la sfârșitul lunii aprilie 2023. La sfârșitul lunii august 2023, românul a mărturisit în fața evaluatorului de la tribunalul districtual din Rosenheim. Sentința: doi ani cu suspendare pentru contrafacere! Mărturisirea i-a făcut pe judecători mai indulgenți. Bărbatul petrecuse deja patru luni în arest preventiv.

Cât despre monede, acestea au ajuns la Bundesbank din Germania. Acolo au fost anulate corespunzător la sfârșitul lunii octombrie 2023. Termen tehnic: "decodate". Restul de fier vechi a fost vândut mai departe. Încasările au ajuns la trezorerie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel