"Extremismul de dreapta şi antisemitismul nu îşi au locul în societate", a notat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne pe Twitter, pentru a justifica interdicţia.
Totodată, el a informat că percheziţii ale poliţiei i-au vizat pe membrii mişcării în şase landuri ale ţării.
Grupusculul "Combat 18" se afla de multă vreme în colimatorul autorităţilor. La ora actuală, el număra doar în jur de 20 de membri, însă aceştia sunt consideraţi dispuşi la acţiuni violente, potrivit Agerpres.
Un simpatizant neonazist suspectat că a asasinat în iunie 2019 un parlamentar local apropiat al cancelarului federal Angela Merkel din cauza poziţiei acestuia în favoarea migranţilor fusese înainte de aceasta în contact cu gruparea.
Mişcarea, apărută în 1992 în Marea Britanie, îşi trage numele de la primul şi al optulea semn grafic ale alfabetului cu referire la Adolf Hitler (literele A şi H), sloganul său este "Toate mijloacele sunt bune", iar emblema sa este un dragon cu ghearele ascuţite.
Această interdicţie intervine într-un context de recrudescenţă a agresiunilor rasiste şi antisemite în Germania, unde la sfârşitul lui 2019 la o sinagogă arhiplină din Halle a avut loc un atac cu armă, un masacru fiind evitat la limită.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News