Germania se opune opririi imediate a importurilor de gaze și petrol din Rusia

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a afirmat, marţi seară, că se opune în continuare opririi în termen scurt a importurilor de energie din Rusia, subliniind însă că Uniunea Europeană va reduce treptat dependenţa de Moscova.

Olaf Scholz a declarat, cu ocazia întâlnirii cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, că poziţia Guvernului de la Berlin este neschimbată în privinţa opririi importurilor de petrol, gaze şi cărbune din Rusia. "Iar acest lucru este valabil şi pentru ţări care sunt dependente mai mult decât Germania de energia rusească. Nu poate rămâne nimeni descoperit", a argumentat Olaf Scholz, potrivit publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Cancelarul german a subliniat că sancţiunile trebuie să aibă efecte puternice asupra Rusiei, dar, în acelaşi timp, să fie "gestionabile" de naţiunile europene. "Trebuie să fim destul de clari: nu este vorba despre o decizie pe termen scurt, ci de o abordare pe termen lung. Trebuie să acţionăm astfel încât Europa să devină cât se poate de rapid independentă energetic de Rusia", a insistat Olaf Scholz.

Scholz se teme de un război de durată

 

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat  că este posibil ca războiul din Ucraina să nu fie unul scurt, ci ''o confruntare mai îndelungată'', motiv pentru care Uniunea Europeană trebuie să evite măsuri nesustenabile pe termen lung, cum ar fi un embargou energetic împotriva Rusiei, consemnează agenţia EFE.

Sancţiunile impuse până în prezent Rusiei după invazia acesteia în Ucraina sunt concepute în aşa fel încât să provoace economiei ruse cât mai multe daune posibil şi în acelaşi timp să fie cât mai ''suportabile'' pentru ţările europene, a declarat Scholz la Berlin, la o conferinţă de presă comună cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Cancelarul german a semnalat totodată că Germania nu este singura ţară care depinde de Rusia pentru aprovizionarea cu gaze naturale sau cărbune, dar a estimat că dacă UE îşi va atinge obiectivul diversificării surselor de energie rezultatul va fi similar cu cel al unui embargou energetic împotriva Rusiei.

''Trebuie să cumpărăm energie de la amici, nu de la inamici; în caz contrar plătim războiul'', a spus la rândul ei Metsola, admiţând că la ora actuală nu toate ţările europene sunt în situaţia de a se putea lipsi de importurile din Rusia, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel