Un șofer român în vârstă de 24 de ani a fost reținut în Germania, după ce s-a îmbătat, s-a urcat la volanul mașinii de curierat și a lovit un stâlp.
Incidentul s-a petrecut miercuri dimineață, în jurul orei 1.30, atunci când un echipaj de poliție din Flensburg a observat un autoturism Mercedes Vito, cu numere de înmatriculare de München, circulând în zig-zag. Românul, care mergea cu o viteză excesivă, a lovit un stâlp de beton.
După impact, curierul român nu doar că nu a oprit, dar a continuat să gonească de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.
Românul a continuat să circule deși una dintre roți era distrusă
Agenții au blocat mașina pe strada Harrisleer Strase și l-au supus pe șofer unui test de alcoolemie. Rezultatul a explicat pe deplin comportamentul tânărului: 2,33 ‰.
Tânărul aflat în stare avansată de ebrietate nici nu și-a dat seama că a lovit stâlpul. El a continuat să circule, deși una din roțile din față a fost distrusă: cauciucul se dezumflase și janta era îndoită.
Șoferului i s-a interzis să-și continue drumul și a fost chemată o patrulă de la secția 1 de poliție care l-a identificat și a solicitat să i se ia o probă de sânge.
Curierul român este acum cercetat penal pentru fugă de la locul accidentului și conducere în stare de ebrietate, potrivit unui comunicat al Poliției din Flensburg.
Român prins cu un permis de conducere fals
Cazul curierului vine la câteva zile după cel al altui român care, prins cu permis de conducere fals, le-a spus polițiștilor că l-a obținut de la o școală auto online
În timpul unui control de lângă Memmingen, un tânăr șofer român, de 23 de ani, a prezentat polițiștilor un permis de conducere românesc, pe care ofițerii l-au descoperit rapid că era fals. În apropierea aeroportului din Allgäu, ofițerii de la inspecția poliției de frontieră din Lindau au oprit, în luna august, un automobil înmatriculat în Polonia.
Șoferul, un cetățean român, în vârstă de 23 de ani, le-a prezentat agenților de poliție un permis de conducere românesc. La o inspecție atentă a permisului de conducere, ofițerii au descoperit că acesta era fals. Luat la întrebări, tânărul român le-a spus agenților că a obținut permisul de conducere la o școală auto online și că l-a primit prin poștă, relatează allgaeuhit.de.
Acum, el trebuie să răspundă pentru falsificarea documentelor oficiale și pentru conducerea fără permis. Ulterior, la ordinul procurorului public din Memmingen, românul a fost nevoit să depună o sumă formată din patru cifre ca garanție, iar polițiștii i-au interzis să continue călătoria în calitate de conducător auto.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News