Poliția a oprit un român care avea o canapea legată de acoperișul mașinii pe A445. Unii oameni au idei atât de nebunești încât ai putea cădea de pe scaun - sau canapea.
Ofițerii postului de poliție de pe autostrada Arnsberg au rămas uimiți când au oprit luni, 18 septembrie, în jurul orei 12.00, în jurul orei 12.00, un autoturism pe autostrada A445, în direcția Hamm (Renania de Nord-Westfalia).
Șoferul acestui vehicul legase o canapea de acoperiș - și asta nu era tot. Potrivit poliției, aceasta a scos mașina din trafic la capătul prelungirii din Werl, calificând-o drept "o acțiune care putea pune în pericol viața".
"Un tânăr de 21 de ani din România decisese să facă acest transport neobișnuit - potrivit propriei declarații -, în contextul unei mutări la care îl ajuta. În timpul controlului bărbatului, a fost observat și comportamentul său agitat, motiv pentru care bărbatul a fost de acord cu un test preliminar voluntar de depistare a drogurilor", a explicat poliția. Deloc surprinzător, având în vedere aspectul său, testul a fost pozitiv la cocaină. Bărbatul se confruntă acum cu o infracțiune administrativă. El nu este singurul care va trebui să se confrunte cu o amendă.
Poliția oprește o altă mașină pe A445
Aproape "în același timp și în același loc", poliția din Dortmund a mai verificat un bărbat de 40 de ani din Welver. "Pe zona de încărcare a Ford Transit-ului său se aflau două canistre de acid sulfuric care nu erau asigurate împotriva alunecării sau răsturnării. Acestea sunt clasificate ca mărfuri periculoase și se aflau în imediata apropiere a unor obiecte ascuțite, cum ar fi un ferăstrău și alte unelte. Ofițerii au depus, de asemenea, o plângere contravențională împotriva bărbatului în vârstă de 40 de ani", se arată în comunicat.
Ambilor bărbați, care nu și-au asigurat în mod corespunzător mărfurile (periculoase), li s-a interzis să își continue călătoria. Prin urmare, poliția din Dortmund subliniază încă o dată "importanța enormă a securizării încărcăturilor". "Conform secțiunii 22 din StVO, încărcătura trebuie să fie stivuită sau fixată astfel încât să nu poată aluneca, să cadă, să se rostogolească înainte și înapoi sau să cadă, chiar și în timpul unei frânări de urgență sau al unei acțiuni de evitare bruscă", explică poliția. În mod repetat, prin urmare, ei îi opresc și pe șoferii "care fixează încărcăturile grele, cum ar fi mobilierul, doar cu plase de fixare a încărcăturii. Totuși, aceste plase trebuie folosite doar pentru frunze și tăieturi verzi".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News