Germania: Un șofer de camion român a fost amendat cu 52.000 de euro după ce a fost prins vizibil obosit

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un șofer român de camion a fost amendat cu 52.000 de euro pe autostrada A10 din Germania.

Un șofer român riscă a fost amendat cu 52.000 de euro după ce polițiștii germani l-au oprit pe A10. În urma controlului efectuat, s-a descoperit un număr semnificativ de încălcări ale timpilor de conducere și odihnă, șoferul fiind vizibil obosit. Acesta a fost obligat să își întrerupă călătoria pentru a se odihni la punctul de control, deoarece starea sa reprezenta un pericol pentru siguranța traficului. În plus, camionul avea un sistem AdBlue nefuncțional, ceea ce a atras mai multe probleme. 

Acțiunea de control a fost desfășurată luni, 30 septembrie, între orele 8:00 și 12:00, și s-a concentrat în mod special pe transportul deșeurilor. Ofițerii germani, în colaborare cu experți din diverse autorități de supraveghere, au inspectat un total de 79 de vehicule. În urma verificărilor, au fost constatate numeroase încălcări, inclusiv nereguli legate de legislația privind transportul deșeurilor, reglementările sociale, legislația transportului rutier și cazuri de supraîncărcare, dar și defecte tehnice.

Printre cazurile mai grave s-au numărat un șofer al unei dube care transporta o sarcină cu 38% peste capacitatea legală și un alt șofer a cărui autoutilitară a fost declarată nesigură pentru circulație de către un expert. Ambii au fost obligați să-și întrerupă călătoria și să ia măsuri pentru remedierea problemelor constatate.

Pentru a asigura siguranța ofițerilor implicați în controale, viteza maximă pe tronsonul respectiv a fost redusă la 40 km/h. Cu toate acestea, 174 de șoferi au fost surprinși conducând cu viteză excesivă. Cel mai mare exces de viteză a fost înregistrat la un șofer care circula cu 110 km/h, depășind cu mult limita impusă în zonă.

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel