Germania urmează să furnizeze Ucrainei armament în valoare de 500 de milioane de euro

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Germania este pregătită să livreze Ucrainei armament în valoare de aproape 500 de milioane de euro, a declarat un purtător de cuvânt al cancelarului Olaf Scholz, în timpul vizitei acestuia în Canada, transmite dpa.

Printre altele, ucrainenii ar urma să primească încă trei sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T şi mai multe vehicule blindate Bergpanzer, a detaliat sursa citată.

Scholz a promis recent noi ajutoare financiare şi militare importante pentru Ucraina.

Anul acesta, în Germania a existat o controversă pe tema furnizării de arme, care a întârziat livrările către Ucraina, ceea ce a atras critici la adresa guvernului de la Berlin, atât pe plan intern, cât şi la nivel internaţional, reaminteşte dpa. Între timp, livrările s-au accelerat, iar germanii le-au trimis deja ucrainenilor 15 tunuri antiaeriene autopropulsate GEPARD, zece obuziere autopropulsate, mai multe transportoare blindate de trupe, sute de sisteme antiaeriene portabile şi alte echipamente de luptă şi de alte tipuri.

 

Vezi și

 

Germania reactivează încă o centrală pe cărbune pentru a economisi gaze

 

Germania repune în funcţiune o altă centrală de rezervă pe bază de cărbune săptămâna viitoare, încercând să economisească rezervele de gaze pentru iarnă, informează dpa.

Centrala Heyden din Petershagen, în apropiere de Hanovra (vestul Germaniei), este programată să revină pe piaţă din 29 august până la sfârşitul lunii aprilie anul viitor, a anunţat luni operatorul Uniper.

Germania intenţionează să elimine treptat producţia de energie pe bază de cărbune cel târziu în 2038. Dar războiul din Ucraina şi perturbările care au urmat pe piaţa energiei au determinat reactivarea unor centrale. Din 14 iulie, un regulament a permis centralelor pe cărbune din aşa-numita reţea de rezervă să fie complet reactivate pentru a ajuta la economisirea gazelor.

Centralele de rezervă produc energie electrică numai atunci când este necesar pentru a asigura stabilitatea reţelei.

Cu o capacitate de 875 de megawaţi, centrala Heyden, care a început să funcţioneze în 1987, este una dintre cele mai puternice centrale electrice pe cărbune din Germania, potrivit Uniper.

La începutul lunii august, centrala Mehrum din Hohenhameln, deţinută de grupul energetic ceh EPH, a fost prima centrală pe cărbune repusă în funcţiune.

Mai multe centrale pe cărbune care au fost plasate în rezervă urmează să fie repornite săptămânile următoare în contexul fluxurile reduse de gaze importate din Rusia.

Gazele reprezintă cea mai mare parte a sistemelor de încălzire a locuinţelor din Germania.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel