Gest de admirat din partea părinților unui tânăr român, ucis de un șofer în Italia. Au decis să îi doneze organele pentru a salva alte vieți

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Gest de admirat din partea părinților unui tânăr român, ucis de un șofer în Italia. Au decis să îi doneze organele pentru a salva alte vieți / Foto: Facebook Guido Marzetti
Gest de admirat din partea părinților unui tânăr român, ucis de un șofer în Italia. Au decis să îi doneze organele pentru a salva alte vieți / Foto: Facebook Guido Marzetti

Familia unui tânăr român din Italia, în vârstă de 18 ani, care și-a pierdut viața în urma unui tragic accident rutier, a ales să salveze alte vieți cu organele fiului lor.

Alexandru Ionuț Arteni, în vârstă de 18 ani, care locuia împreună cu familia sa în Ortona, o localitate din provincia Chieti, Abruzzo, și-a pierdut viața în urma unui tragic accident rutier. Accidentul s-a petrecut în noaptea de 4 septembrie 2024, în jurul orei 03:30, pe via de Ritis din Ortona, la câteva sute de metri de sediul Crucii Roșii.

Alexandru se întorcea de la muncă pe bicicletă, după o zi lungă în pizzeria unde lucra, când a fost lovit în plin de o mașină al cărei șofer a fugit de la locul accidentului fără a oferi ajutor.

 

Viața tânărului român nu a mai putut fi salvată

 

Un alt șofer, care trecea pe aceeași stradă, a observat gravitatea situației și a sunat imediat la numărul de urgență 112, încercând să ofere primul ajutor. „Băiatul, Alex, a fost transportat la spitalul din Pescara și se află în stare critică. La fața locului s-au aflat și carabinierii. Din câte se pare, Alex mergea cu bicicleta când a fost lovit cu viteză din spate”, a scris pe Facebook bărbatul care l-a ajutat pe Alexandru în acea noapte fatidică.

Echipele de intervenție, inclusiv carabinierii și personalul medical de la 118, au ajuns rapid la fața locului. Tânărul a fost transportat de urgență la spitalul din Pescara, unde medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața. Din nefericire, starea lui Alexandru era extrem de gravă, iar în după-amiaza aceleiași zile, medicii au declarat moartea cerebrală.

 

Un gest de generozitate într-un moment de durere imensă

 

În fața acestei pierderi devastatoare, familia tânărului a făcut un gest impresionant, luând o decizie emoționantă: au consimțit să doneze organele lui Alexandru pentru a salva viețile altor persoane aflate în nevoie. Decizia lor a fost salutată de comunitatea locală și de autoritățile medicale, care au subliniat importanța acestui gest umanitar într-un moment de mare durere.

După câteva ore de la accident, șoferul responsabil pentru tragicul eveniment s-a prezentat voluntar la sediul carabinierilor din Ortona și a recunoscut faptele. Mașina sa, un Fiat Multipla, a fost imediat pusă sub sechestru, iar permisul de conducere i-a fost retras. Autoritățile au deschis o anchetă pentru omucidere rutieră, iar cazul se află în prezent în atenția procurorilor.

 

Mesaje de condoleanțe și regrete au inundat rețelele de socializare

 

Tragedia a generat o durere profundă în comunitatea locală și în rândul celor care l-au cunoscut pe Alexandru Arteni. Mesaje de condoleanțe și regrete au inundat rețelele de socializare, venind de la prieteni, colegi și profesori care au avut privilegiul de a-l cunoaște.

O profesoară de la școala unde Alexandru învăța a scris un mesaj extrem de emoționant pe rețelele de socializare, amintindu-și de tânărul elev cu un suflet mare: „Erai un băiețel firav, așezat la locul tău, în spatele unei bănci care părea prea mică pentru tine. Un copil isteț, curios să învețe, însetat de viață. Tu ești unul dintre cele mai clare răspunsuri la întrebarea de ce am ales să devin profesor. O perlă rară.”

Unchiul lui Alexandru, originar din Galați, și-a exprimat, de asemenea, durerea pe profilul său de Facebook: „Cuvintele pe care le-aș scrie aici ar fi doar ceea ce simt în sufletul meu zdrobit de durere. Un copil care a crescut alături de copii mei. Parcă am pierdut bătălia cu viața, mi se rupe sufletul de lacrimi și știu totuși că nu am nicio putere să pot să ajut… să fac ceva… Un copil ascultător și cuminte, cu cei 7 ani de acasă. Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace, îngerașul lui unchiul. Prea devreme… mult prea devreme…”

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel