Gest de curaj și sacrificiu: O bunică și-a protejat nepoata de 8 ani, cu prețul vieții sale

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Gest de curaj și sacrificiu: O bunică și-a protejat nepoata de 8 ani, cu prețul vieții sale / FOTO: unsplash.com @Ekaterina Shakharova
Gest de curaj și sacrificiu: O bunică și-a protejat nepoata de 8 ani, cu prețul vieții sale / FOTO: unsplash.com @Ekaterina Shakharova

Într-un gest de eroism suprem, o bunică, în vârstă de 82 de ani, și-a protejat nepoata de 8 ani cu prețul vieții sale, fiind victimele unui accident tragic petrecut în zona Bravetta din Roma.

Incidentul a avut loc în fața unui supermarket local, când un autoturism a lovit-o pe bunică în timp ce aceasta încerca să-și ferească nepoata.

Anna Maria Zuppello și nepoata sa traversau strada pe trecerea de pietoni de pe Via Silvestri, în apropiere de Piazza Biagio Pace. În acel moment, o mașină marca Volkswagen Tiguan, condusă de o femeie de 64 de ani, a trecut peste ele. Într-o fracțiune de secundă, bunica a făcut scut cu propriul corp pentru a-și proteja nepoata.

Deși a fost transportată de urgență la spitalul San Camillo cu cod roșu, femeia nu a supraviețuit rănilor severe suferite și a murit la scurt timp după ce a ajuns la urgențe, conform Fanpage.

 

Fetița este în stare gravă, dar în afara oricărui pericol

 

Copila de 8 ani a fost internată la spitalul pediatric Bambino Gesù, unde se află în continuare în stare gravă. Cu toate acestea, medicii au anunțat că viața ei nu este în pericol. Fetița a suferit răni la nivelul feței și este înconjurată de îngrijirea atentă a specialiștilor.

În urma acestui tragic incident, poliția a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului. Șoferița autoturismului, care a oprit pentru a acorda ajutor imediat după incident, este acum cercetată pentru omor și vătămare corporală din culpă. De asemenea, ea va fi supusă testelor pentru depistarea alcoolului și a drogurilor în sânge.

 

Reacții din comunitate

 

Locuitorii din zona Bravetta au exprimat îngrijorări legate de siguranța trecerii de pietoni de pe Via Silvestri. Ei susțin că nu este prima dată când mașinile circulă cu viteză mare în acea zonă, ignorând marcajele trecerii de pietoni, care sunt estompate și greu vizibile. Aceștia cer măsuri mai stricte pentru a preveni astfel de tragedii în viitor și pentru a asigura siguranța pietonilor.

Comunitatea locală este zguduită de pierderea Annei Maria Zuppello, o bunică iubitoare și curajoasă, care și-a sacrificat viața pentru a-și salva nepoata. În memoria ei, locuitorii au organizat mai multe lumânări în fața supermarketului, unde s-a petrecut incidentul, aducând omagii și exprimându-și durerea pentru această pierdere tragică.

Tragedia de pe Via Silvestri este un memento dureros al importanței siguranței pietonilor și al curajului extraordinar pe care unii oameni îl pot manifesta în momente de criză. Anna Maria Zuppello va fi amintită pentru sacrificiul său nobil și dragostea necondiționată pentru nepoata sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel