Gest emoționant din partea unui echipaj de poliție: au comemorat un câine polițist, care s-a stins eroic într-o misiune de urmărire

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Gest emoționant din partea unui echipaj de poliție: au comemorat un câine polițist, care s-a stins eroic într-o misiune de urmărire / Foto: Unsplash
Gest emoționant din partea unui echipaj de poliție: au comemorat un câine polițist, care s-a stins eroic într-o misiune de urmărire / Foto: Unsplash

Un câine polițist a murit eroic în timpul unei urmăriri a unui suspect în Watermead Park, Birstall. În semn de respect, steagul sediului poliției a fost coborât la jumătate de catarg, un gest rezervat de obicei ofițerilor căzuți în activitate.

Incidentul tragic a avut loc miercuri, 3 iunie, când ofițerii au fost alertați de prezența unui bărbat căutat pentru tentativă de omor în zonă. Suspectul, un tânăr de 27 de ani, a fugit de polițiști și a intrat în apa unui lac din apropiere.

PD Zyla, un câine polițist cunoscut pentru curajul său, a fost trimisă pentru a-l urmări. Din păcate, în timpul urmăririi, Zyla a devenit inconștientă și a fost transportată de urgență la un veterinar, unde a fost declarată decedată.

 

Suspectul a fost ulterior localizat în altă parte a parcului și arestat 

 

Într-o declarație emoționantă, comisarul-șef Rob Nixon a adus un omagiu câinelui polițist Zyla, subliniind rolul crucial al câinilor polițiști în cadrul echipei.

"Zyla a murit în timpul serviciului și va fi întotdeauna amintită pentru curajul, dedicarea și serviciul ei", a spus Nixon. El a adăugat că pierderea lui Zyla a fost profund resimțită de toți membrii poliției și a exprimat condoleanțele sale îngrijitorului lui Zyla, precum și tuturor celor afectați de această tragedie.

Inspectorul detectiv Claire Hughes a descris incidentul ca fiind "extrem de trist" și a subliniat că o anchetă este în curs de desfășurare pentru a stabili toate circumstanțele morții câinelui. Ea a făcut apel la public pentru orice informație legată de incident, încurajând pe oricine are detalii să contacteze poliția.

Pentru a onora memoria lui Zyla, forțele de poliție oferă asistență socială îngrijitorului câinelui și colegilor acestuia. De asemenea, comisarul-șef Nixon va purta o banderolă argintie cu numele lui Zyla la sfârșitul acestei luni, în cadrul Turneului Unității Poliției, un eveniment dedicat comemorării ofițerilor căzuți în serviciu.

Poliția continuă să investigheze infracțiunea de tentativă de omor pentru care suspectul era căutat, investigația fiind condusă de poliția din Nottinghamshire. Publicul este încurajat să contacteze poliția la numărul 101, menționând incidentul 293 din 3 iunie, sau să viziteze site-ul oficial al poliției din Leicestershire pentru a oferi informații relevante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel