Gest emoționant în cinstea celor trei români care s-au înecat în râul Natisone: Iată omagiul primarului din Premariacco

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Gest emoționant în cinstea celor trei români care s-au inecat în Italia: Iată omagiul primarului din Premariacco / Foto: Captura X
Gest emoționant în cinstea celor trei români care s-au inecat în Italia: Iată omagiul primarului din Premariacco / Foto: Captura X

Într-un gest de solidaritate și omagiu, primarul Michele De Sabata a anunțat intenția de a ridica o statuie care să păstreze vie memoria celor trei români care și-au pierdut viața înecați în râul Natisone și să simbolizeze unitatea și prietenia lor.

Comunitatea din Premariacco, Italia, este profund marcată de tragedia în care cei trei tineri români, Cristian Molnar, Bianca Doros și Patrizia Cormos, și-au pierdut viața înecați în râul Natisone.

 

Un simbol al îmbrățișării eterne

 

„Nu mă interesează să ridic pietre funerare, ci aș vrea ca oricine trece pe aici să simtă îmbrățișarea celor trei tineri, un semnal extraordinar care îți atinge inima, ultimul dar pe care ni l-au oferit înainte de a dispărea în valuri”, a declarat primarul De Sabata, conform tg24.sky.it.

„Cristian Molnar era sub apă, într-o zonă care a fost bătută de mai multe ori în ultimele săptămâni. Este aproape imposibil să intri în acele locuri, în acele râpe, atunci când apa are anumite debite. Se afla sub o stâncă enormă, în interiorul unui tunel acoperit, de asemenea, de lemn", a mai spus primarul din Premariacco, Michele De Sabata.

Această inițiativă reflectă dorința comunității de a onora gestul lor de prietenie și unitate, chiar și în fața morții.

 

Declarațiile fratelui lui Cristian, după ce trupul acestuia a fost recuperat

 

După 24 de zile de căutări intense, trupul lui Cristian Molnar, în vârstă de 25 de ani, a fost găsit blocat într-o peșteră subacvatică, sub un bolovan, acoperit de vegetație și lemn. Aceasta a fost ultima descoperire după ce corpurile prietenelor sale, Bianca Doros și Patrizia Cormos, fuseseră deja găsite și înmormântate.

„Acum, când familia mea are un cadavru pe care să îl plângă, vreau adevăr și dreptate pentru Cristian”, a declarat Petru Radu Molnar, fratele mai mare al tânărului, care a recunoscut trupul la morga din Udine, conform Corriere.it.

După săptămâni de nesiguranță și durere, familia poate să își plângă acum copilul, respectiv fratele și să își ia rămas bun de la acesta.

Tragedia a avut loc pe 31 mai, când Cristian, Bianca și Patrizia au fost luați de ape în timp ce se aflau în albia râului Natisone.

Gestul primarului Michele De Sabata reflectă un profund respect și compasiune față de tragedia suferită de familiile celor trei tineri români. Statuia propusă va fi un simbol durabil al prieteniei lor, menită să inspire și să emoționeze pe toți cei care o vor vedea, păstrând astfel vie amintirea lor în inima comunității din Premariacco.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel