Gest eroic din partea unui echipaj de poliție din Reggio Calabria. Au salvat o româncă de la moarte

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Captura Youtube
Foto: Captura Youtube

O patrulă a poliției locale din Calabria a intervenit rapid pentru a salva viața unei femei de naționalitate română, care a suferit un infarct. 

Zilele trecute, în Reggio Calabria, o situație dramatică a fost transformată într-o poveste de eroism și solidaritate. Pe faleza Falcomatà, o patrulă a poliției locale a intervenit rapid pentru a salva viața unei femei de naționalitate română, în vârstă de 52 de ani, care a suferit un grav episod medical într-un autobuz Atam aflat în tranzit. Femeia a leșinat subit și, conform martorilor, nu mai prezenta semne de ritm cardiac.

Incidentul a avut loc într-o dimineață obișnuită de lucru, când autobuzul transporta zeci de pasageri prin centrul orașului. Șoferul autobuzului a observat că femeia, care călătorea împreună cu fiica sa de 19 ani, a căzut brusc din picioare, iar în urma unui apel la 118, a cerut urgent intervenția echipajului de salvare. Poliția locală, alertată de apelul de urgență, a ajuns rapid la fața locului.

Când polițiștii au sosit, femeia se afla în stare de inconștiență totală, fără reacție la stimuli senzoriali, cu ochii și gura încleștate, iar fiica ei era într-o stare de panică intensă, încercând disperată să atragă atenția asupra gravității situației. Polițiștii, conduși de sergentul de serviciu, au preluat imediat controlul situației.

 

Intervenția salvatoare

 

În conformitate cu directivele telefonice oferite de personalul medical de urgență de la 118, femeia a fost așezată pe podeaua autobuzului, iar polițiștii au început manevrele de resuscitare. Procedurile de prim ajutor au inclus masaj cardiac și ventilație gură la gură forțată. Aceste măsuri au fost menținute timp de aproximativ 15 minute, o perioadă critică în care viața femeii a fost în balanță.

După minute tensionate și cu eforturi susținute, femeia a început să respire din nou în mod independent. În scurt timp, echipajul medical de la 118 a sosit și a preluat pacientul, transportându-l la Spitalul Gom (Grande Ospedale Metropolitano) din Reggio Calabria pentru îngrijiri și investigații suplimentare.

 

Evaluarea medicală

 

Conform primelor constatări medicale, se pare că femeia nu a suferit nicio leziune permanentă. De asemenea, s-a stabilit că atacul sever, posibil și de natură cerebrală, a fost provocat de o hipoglicemie severă, o scădere bruscă și periculoasă a nivelului de zahăr din sânge.

Fiica de 19 ani a femeii, martoră la întreaga scenă, a trecut prin momente de agitație extremă, încercând să își ajute mama și să comunice cu polițiștii și personalul medical. Această stare de neliniște a făcut intervenția și mai dificilă pentru patrulă, însă, în ciuda condițiilor stresante, polițiștii au reușit să își mențină calmul și să se concentreze asupra salvării femeii.

 

Aprecierea comandantului

 

După finalizarea intervenției, comandantul poliției locale din Reggio Calabria a transmis felicitări patrulei implicate, subliniind profesionalismul, promptitudinea și sângele rece de care au dat dovadă aceștia. De asemenea, a remarcat calitățile umane și competențele avansate de prim ajutor ale ofițerilor, care au contribuit decisiv la salvarea vieții femeii.

„Acesta este un exemplu clar de profesionalism și devotament față de comunitate,” a declarat comandantul, conform presei străine. „În astfel de momente, fiecare secundă contează, iar intervenția rapidă și eficientă a poliției locale a făcut diferența între viață și moarte.”

Incidentul a avut un final fericit datorită coordonării perfecte dintre poliție, echipajul medical și personalul ATAM, dar și datorită spiritului civic al celor implicați. Astfel de intervenții demonstrează încă o dată importanța pregătirii adecvate a personalului de prim ajutor și relevanța lor pentru siguranța comunității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel