Gest superb: Românii din străinătate se mobilizează și îi duc la vot pe cei fără transport

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Gest superb: Românii din străinătate se mobilizează și îi duc la vot pe cei fără transport
Gest superb: Românii din străinătate se mobilizează și îi duc la vot pe cei fără transport

Românii din străinătate se mobilizează pe grupurile de Facebook dedicate pentru a-i ajuta conaționalii care, din diferite motive, nu pot ajunge la secțiile de votare. Au nevoie de ajutor mai ales șoferii de TIR blocați în parcări.

Românii din străinătate dau încă o dată dovadă de solidaritate și se mobilizează pentru a oferi sprijin tuturor celor care vor să voteze, dar nu au mijloace de transport. Pe grupul de Facebook Voluntari în Europa sunt încurajați să posteze toți cei care au nevoie de transport, dar și cei care își pot oferi ajutorul.

„În atenția voluntarilor care doresc să ajute persoanele fără mijloace de transport să ajungă la secțiile de votare! Aici puteți oferi sprijin șoferilor și tuturor celor care doresc să voteze, dar nu au mijloace de transport.

Cum poți ajuta?

Fii atent la postările cu hashtag-urile #țara și #orașul (sau parcarea) în care se află solicitantul și mențiunea #șofer sau "Vreau la vot #țara #oraș".

1. Contactează persoanele care au nevoie de ajutor: Răspunde la postări prin comentarii sau mesaj privat pentru a stabili detaliile. Nu întrebați pe nimeni cu cine intenționează să voteze și nu permiteți discuții politice în mașină. Dacă persoana a lăsat un număr de telefon, poți să îi contactezi direct.

2. Confirmă ajutorul oferit: După ce ai luat legătura cu persoana care are nevoie de transport, asigură-te că aceasta scrie #rezolvat la postare. Pentru voluntarii care oferă ajutor în parcările de pe autostrăzi. Fii atent la vehiculele cu o hârtie albă în parbriz cu mesajul "VOTEZ ". Oferă-ți sprijinul și asigură-te că șoferii pot ajunge la secțiile de votare.

Implică-te și ajută la promovarea votului!”, a scris Adriana Mureșan pe grupul de Facebook Voluntari în Europa .

 

Românii din străinătate vor să meargă la vot

Încă de la primele ore ale dimineții, românii au postat cereri de transport spre secțiile de votare.

„Bună dimineața! E cineva în zonă, suntem mai mulți șoferi romani în Italia pe A 14, după Bologna, în parcarea AUTOGRIL SILLARO OVEST. Am vrea să mergem la vot, dar nu avem cu ce. Dacă cineva poate, am fi recunoscători. Mulțumesc!”, postează un grup de români.

„#Sofer camion. Bună dimineața, rămân în zona Frankfurt, mai exact Lufthansa cargo, dacă este cineva în zonă și poate să mă ducă și pe mine la vot, aș fi foarte recunoscător. Mulțumesc! tel.contact Moga Florin 0033749251478. Sunt la Lufthansa cargo,Tor 25, Frankfurt”, mai scrie o persoană. 

„Bună dimineața, sunt în zona Ulm, Germania, cineva care să mă ajute cu transport la o secție de votare, vă rog. Mulțumesc!”, mai adaugă un român.

 

Mobilizare pentru românii din diaspora 

 

Români din străinătate nu doar că sunt în căutare de transport pe grupul de Facebook Voluntari în Europa pentru a merge la vot, dar se mobilizează și pentru a oferi și mulțumesc celor care îi ajută.

„Buna dimineata! Ofer transport gratis soferilor de camion pe M1 zona Londra - Luton - Milton Keynes pentru a merge la vot.”, scrie cineva.

„Bună ziua. Dacă sunt șoferi de camion aflați în parcări pe A14 în Austria ce vor să meargă la vot, mă ofer voluntar pentru a-i transporta la secția de vot din Bregenz cod 6900. O zi bună tuturor!”, mai adaugă o persoană.

„Multumesc colegului pentru ajutor!”, postează un român o poză cu acesta chiar de la secția de vot.

2. Gest super... (447292260_3781114912133690_2095801462340810539_n_35481500.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel