Gestul emoționant al carabinierilor: Au plătit o noapte de cazare pentru o bătrână turistă care dormea pe un șezlong

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Carabinierii din Monfalcone au plătit o noapte de cazare pentru o bătrână găsită dormind pe un șezlong.

Pe 3 august, în Monfalcone, o femeie de 74 de ani din provincia Udine a fost găsită dormind pe un șezlong pe plaja Marina Julia, de către o patrulă de carabinieri. Incidentul a avut loc într-o seară târzie, când plaja era deja închisă și nu mai era niciun alt vizitator în zonă.

Bătrâna a mărturisit că nu își permitea o noapte la hotel

 

Patrula de carabinieri, aflată într-un tur de rutină al plajei pentru a verifica securitatea și ordinea publică, a observat femeia adormită pe șezlongul de plajă. În ciuda încercărilor inițiale ale femeii de a pleca discret pentru a evita întrebările, patrula a reușit să o oprească și să afle mai multe detalii despre situația ei.

Citește și: Mesajul emoționant al unei studente ucrainence stabilite în România. ”Le sunt recunoscătoare românilor pentru bunătatea lor”

Femeia a explicat că a venit la Monfalcone cu scopul de a retrăi amintirile din adolescență, petrecută în provincia Gorizia. În calitate de poetă și scriitoare, ea a dorit să se întoarcă în această zonă pentru a găsi inspirație și a reîntâlni peisaje și locuri importante pentru ea. Din păcate, având o pensie minimă, nu a avut suficiente resurse pentru a-și permite cazarea într-un hotel.

Din cauza lipsei resurselor financiare, femeia a decis să doarmă pe plajă, folosind șezlongul ca pat. Carabinierii, impresionați de situația ei și dorind să-i asigure un loc sigur și confortabil pentru noapte, au decis să intervină. Ei au contactat un hotel din centrul orașului și au plătit o noapte de cazare pentru femeie, oferindu-i astfel o alternativă adecvată la condițiile de pe plajă.

Vezi și: Povestea emoționantă a unui român îngrijitor: „A fost singurul, după tatăl meu, care mi-a acordat aceeași atenție ca atunci când eram copil"

Femeia a acceptat ajutorul oferit de carabinieri și a fost transportată la hotelul rezervat. Gestul polițiștilor a fost apreciat, iar femeia a fost vizibil recunoscătoare pentru sprijinul primit. După ce a petrecut noaptea în hotel și s-a odihnit, femeia a decis să își încheie vizita și să se întoarcă la domiciliul său din provincia Udine.

O altă poveste asemănătoare a avut loc în Spania. Un apel aparent ciudat a înmuiat inima carabinierilor din Catania. Aceștia au fost apelați de o mamă pentru că  fiul ei care suferă de autism și-a pierdut cel mai bun prieten, o jucărie din pluș.

Înțelegând delicatețea situației și profitând de faptul că în acel moment nu mai erau intervenții urgente în curs, apelul a fost direcționat către poliția din cartierul Nesima. Echipajul, pe baza indicațiilor oferite de mamă, a hotărât să parcurgă traseul pe care cei doi l-au făcut, plecând de la școală în direcția casei femeii. În cele din urmă, după câteva ore de căutări, jucăria a fost găsit ascuns după roata unei mașini parcate. 

Când copilul a văzut poliția sosind în sala de clasă, a știut că Honda, prietenul lui cel mai bun din pluș, este în siguranță. Aceștia i-au înmânat jucăria băiatului care s-a inveselit instant. Părinții și profesorii au fost emoționați de gestul polițiștilor și le-au mulțumit din suflet pentru ajutor. Citește mai mult AICI.

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel