Gelu Pohoață, un angajat de la Servicii Publice SA Iași, nu a putut rezista când a văzut pe stradă un bătrân necăjit și desculț. S-a apropiat de el și primul gând al bărbatului a fost să îi doneze papucii. Gelu s-a descălțat și l-a încălțat pe bătrân.
„Nu am făcut acest lucru pentru faimă, nu am vrut să apar pe internet. Eu nici nu știu să folosesc internetul. Curățam fântâna asta aici, în Piața Unirii, când l-am văzut că venea pe scări de la spital. Era un bătrân care abia mergea în cârje și era bandajat la un picior. Se vedea că era foarte îngrijit și era singur. M-am uitat mult după el și l-am văzut că era și desculț. Am observat că s-a așezat pe o bancă, era foarte obosit. Am luat pentru câteva minute o pauză și am mers să văd ce e cu el.
Gestul unui muncitor român a impresionat o comunitate
Primul lucru care l-am întrebat când am ajuns la el, l-am întrebat dacă vrea sandalele mele și mi-a spus că da. Am simțit că are nevoie. M-am descălțat și l-am încălțat pe el, s-a bucurat. Mai aveam câțiva bani mărunți în buzunar și i-am dat și pe ăia. Regret foarte mult că, după ce i-am dat papucii, am plecat repede să îi iau și ceva de mâncare și, când m-am întors, nu mai era. Nu am apucat să vorbesc cu el”, a declarat Gelu Pohoață, angajat Servicii Publice, pentru BZI.ro
Bărbatul are 66 de ani șu lucrează din anul 2003 pentru societatea administrației locale. El este de meserie electrician și se ocupă de îngrijirea și curățarea tuturor fântânilor arteziene din oraș.
Nu a putut rezista când a văzut un bătrân desculț care ieșea din spital
„Lucrând de atâția ani pe aici, nici nu vă pot spune prin câte am trecut. Mă înjură lumea fără niciun motiv. Eu le atrag atenția frumos să nu mai arunce gunoaie în fântâni și ei tot pe mine mă înjură. Îi las să spună ce vor și îmi văd de drumul meu. (...) Trebuie să facă cineva și astea. Eram mai mulți înainte pe aceste sectoare, dar au mai plecat oamenii. (...) Eu, mâine-poimâine ies la pensie. Să știți că pensia pentru un om care a muncit toată viața nu este o parte bună.
Am mare noroc de soția mea, care are grijă de mine să fiu mereu îmbrăcat curat și să am ce mânca. Am și o fată de care sunt tare mândru. Cred că darul de a-i ajuta pe cei nevoiași l-am deprins din familie. Tatăl meu mereu îi ajuta pe cei din sat care nu aveau ce mânca. Lua mâncarea de acasă, făcută de mama, și o ducea la cei care nu aveau ce mânca. Știți ce e cel mai ușor în viață? Să faci rău! Să faci bine unui om este mai greu”, a precizat Gelu Pohoață.
Continuarea, pe BZI.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News