Gigi Becali anunță că închiriază o biserică: "Facem slujba în limba română" 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Gigi Becali este hotărât să închirieze o biserică pentru a asculta liturghia în limba română. 

Gigi Becali a plecat în Grecia cu echipa pe care o patronează. Gestul său vine după foarte mulți ani în care nici măcar nu a mai fost prezent pe stadion, acesta preferând să se retragă spre o viață mai religioasă. Bineînțeles, preferă să intre la televiziuni după meci și să-și critice jucătorii, dar argumentează că stadionul are un efect negativ asupra lui și nu mai vrea să se enerveze.

Odată cu accederea neașteptată în grupele Europa League, după ce jocul echipei nu mergea absolut deloc, Gigi Becali consideră totul ca fiind aproape o minune. Becali crede că a fost un semn divin să pice inclusiv cu echipa grecească PAOK Salonic, în deplasare, acolo unde va merge la sfântul Dimitrie să se roage. Gigi Becali spune că înainte de grupe a promis în rugăciuni că dacă va cădea cu echipa grecească din Salonic va merge să-l viziteze pe sfânt. Ca printr-o coincidentă bizară, FCSB chiar a picat în grupe cu PAOK Salonic, ba mai mult decât atât, singurul meci care se joacă între cele două echipe va fi în deplasare. 

"Dacă nu era sfântul Dimitrie, nici nu mergeam. Am promis. Am zis așa 'sfinte Dimitrie, de vom cădea cu PAOK Salonic din cele 36 de echipe, am să vin la tine să te vizitez'. Și mă duc să-l vizitez. Am luat și vreo trei preoți cu noi. S-ar putea să închiriem o biserică pentru ca mâine (joi-n.r.) să facem liturghia în limba română. Dacă nu, o să mergem la una grecească. Dar cred că o să găsim o biserică undeva, unde să facem noi sfânta liturghie în limba română," a spus Gigi Becali la plecarea de pe aeroportul Otopeni. 

Becali, de origine aromână, spune că bunicii lui s-au născut la Salonic.

"Aici s-au născut bunicii mei. Bunica și bunicul din partea mamei aici s-au născut, aici au învățat carte. Este o țară cu tradiție. Dar acum e mai multă credință în România ca la ei," a mai spus Becali. 

Gigi Becali și "minunea" calificării. A căzut fix cum s-a rugat

 

Becali și-a dorit să pice în grupe și cu Manchester United, una dintre cele mai valoroase și galonate echipe din Europa League, echipa engleză fiind ani la rând abonată la fazele superioare ale Champions League. FCSB a căzut din nou, fix cum și-a dorit Becali în grupă cu United, chiar pe teren propriu, ceea ce a făcut foarte atractivă vânzarea de bilete, de pe urma cărora a încasat aproximativ trei milioane de euro. 

"N-am mai plecat cu echipa demult. Când mă îmbrăcam aveam și un pic de emoții. E emoția deplasării. E o perioadă de-asta în care nu faci ceva și uiți. Iese din firea ta după ce nu faci o perioadă îndelungată. Atunci când o faci din nou, o faci ca la început. Aveam mici emoții. E vorba despre emoții plăcute că plec din nou. Acum o să vedem cum o să mă simt. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel