Gigi Becali nu-și lasă noua vedetă la echipa națională. Mircea Lucescu a anunțat înlocuitorul 

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Gigi Becali nu vrea să riște nimic. Deși chemat la națională, Mihai Lixandru susține că este accidentat, astfel că nu va putea juca cele două meciuri cu Kosovo și Lituania. 

Mijlocașul echipei CFR Cluj, Andrei Artean, a fost convocat la naționala României pentru a-l înlocui pe Mihai Lixandru, care s-a accidentat, în vederea meciurilor cu Kosovo și Lituania din Liga Națiunilor, a anunțat luni Federația Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

Lixandru s-a accidentat în timpul partidei dintre FCSB și UTA, disputată în etapa a 8-a a Superligii. Primele speculații sugerează că Gigi Becali nu a vrut să-l piardă de la echipă în vederea următoarelor meciuri importante. 

În urma unui control medical detaliat, s-a stabilit că nu va putea fi recuperat la timp pentru a participa la meciurile naționalei din această lună.

Două absențe: Horațiu Moldovan și Mihai Lixandru lipsesc de la națională

 

„Staff-ul echipei naționale a decis să facă o modificare în lotul pentru meciurile cu Kosovo și Lituania. Mihai Lixandru, care a sosit aseară în cantonamentul de la Mogoșoaia și a acuzat probleme medicale după meciul dintre FCSB și UTA, a fost supus unui control medical amănunțit astăzi. Investigațiile au arătat că mijlocașul de 23 de ani nu va fi apt pentru partidele din această lună. În consecință, staff-ul tehnic a hotărât să-l înlocuiască pe Lixandru cu Andrei Artean, mijlocașul de 31 de ani al CFR Cluj. Artean va ajunge mâine dimineață în cantonament și va fi disponibil pentru selecționerul României pentru a pregăti meciurile următoare. Îi urăm lui Mihai Lixandru o recuperare rapidă și îi mulțumim pentru efortul depus, asigurându-l de tot sprijinul nostru”, se arată în comunicatul oficial.

Aceasta este a doua schimbare în lotul României de la anunțul inițial făcut de selecționerul Mircea Lucescu. Horațiu Moldovan, proaspăt transferat de la Atletico Madrid la Sassuolo, a informat sâmbătă staff-ul tehnic că preferă să rămână la echipa de club pentru a-și câștiga locul de titular. În locul său, Mircea Lucescu l-a convocat pe Laurențiu Popescu de la Universitatea Craiova.

Cum arată lotul României

 

Astfel, lotul României pentru prima acțiune după EURO 2024 este următorul:

Portari: Florin Niță (Damac/Arabia Saudită, 25/0), Laurențiu Popescu (Universitatea Craiova, debutant), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0).

Fundași: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano/Spania, 21/1), Cristian Manea (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei Burcă (Baniyas/Emiratele Arabe Unite, 31/1), Radu Drăgușin (Tottenham/Anglia, 21/0), Virgil Ghiță (KS Cracovia/Polonia, 1/0), Iulian Cristea (Universitatea Cluj, 4/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 39/2), Alexandru Chipciu (Universitatea Cluj, 45/6).

Mijlocași: Deian Sorescu (Gaziantep/Turcia, 19/0), Dennis Man (Parma/Italia, 28/7), Nicolae Stanciu (Damac/Arabia Saudită, 74/15), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 59/5), Marius Marin (Pisa/Italia, 22/0), Darius Olaru (FCSB, 20/0), Andrei Artean (CFR Cluj, 0/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scotia, 39/5), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 24/4), Florinel Coman (Al-Gharafa/Qatar, 17/1), Alexandru Mitriță (Universitatea Craiova, 18/3).

Atacanți: Denis Drăguș (Trabzonspor/Turcia, 15/3), George Pușcaș (Bodrum/Turcia, 44/11), Denis Alibec (Farul Constanța, 39/5).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel