Gigi Becali zguduie scena politică: „Rareș Bogdan mi-a zis că-l va susține 100% pe Simion în turul doi”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Gigi Becali zguduie scena politică: „Rareș Bogdan mi-a zis că-l va susține 100% pe Simion în turul doi”
Gigi Becali zguduie scena politică: „Rareș Bogdan mi-a zis că-l va susține 100% pe Simion în turul doi”

Gigi Becali, patronul FCSB și candidat din partea AUR la alegerile parlamentare, a stârnit un val de reacții după o recentă intervenție la Antena 3. Acesta a făcut dezvăluiri surprinzătoare despre o posibilă alianță între PNL și AUR.

Becali a susținut că Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, l-a informat că liberalii sunt dispuși să îl susțină pe George Simion în cazul în care acesta ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Am vorbit cu Rareș Bogdan și a zis: ‘Gigi, dacă intră Simion în turul doi, noi îl susținem pe George’. I-am spus: ‘Băi Rareș, 90%?’. Mi-a răspuns: ‘Nu, 100%’. Acum trei zile am vorbit la telefon”, a declarat Becali conform Antena 3 CNN, alimentând speculațiile privind o posibilă alianță între PNL și AUR.

 

O nouă alianță între PNL și AUR?

 

Gigi Becali a mai dezvăluit că a fost convins de Viorel Hrebenciuc, fost lider PSD și consilier politic, să intre în cursa electorală, cu scopul de a-l sprijini pe Simion să ajungă în turul doi.

„Eu am vorbit și cu Hrebenciuc. Și mi-a zis: ‘Mai nea Gigi, haide să-l băgăm pe Simion în turul 2’. Am zis bine, hai să-l băgăm. Hrebenciuc este prietenul meu. A rămas singurul prieten adevărat din toți, e un mare caracter”, a adăugat Becali, subliniind că discuțiile cu Hrebenciuc au fost esențiale în decizia sa de a-l sprijini pe liderul AUR.

Viorel Hrebenciuc, fostul lider PSD, a fost condamnat anterior la închisoare, dar acum pare să fie un jucător influent în politica românească, ajutându-l pe Becali să navigheze în apele tulburi ale campaniei electorale. Hrebenciuc a fost eliberat din închisoare după ce a ispășit o parte din pedeapsă și a fost văzut recent în compania altor politicieni influenți, ceea ce sugerează că el își reîntregește influența în interiorul PSD.

 

PNL și reacțiile la afirmațiile lui Becali

 

Reacțiile din partea PNL nu au întârziat să apară. Deputatul Alexandru Muraru a făcut declarații referitoare la presupusul plan de colaborare între PSD și AUR, denumit „Planul Hrebenciuc”. Acesta susține că strategia PSD ar include transferul de voturi către George Simion, ceea ce ar putea să faciliteze o confruntare directă între Simion și Marcel Ciolacu în turul doi al alegerilor prezidențiale.

„PSD a lansat strategia ‘Planul Hrebenciuc’, adică mutarea a 10-20 de voturi/secție către George Simion. Există informații credibile că PSD va gira voturi către Simion la alegerile prezidențiale din acest an, după modelul din anul 2000, când candidatul PRM a fost împins în turul al doilea pentru a facilita victoria lui Iliescu”, a declarat Muraru.

Muraru a explicat că acest plan ar implica mutarea a 10-20 de voturi per secție către candidatul AUR, cu scopul de a-l propulsa pe Simion. Acesta a comparat strategia curentă cu tacticile din anul 2000, când PRM a fost promovat în turul doi pentru a-l ajuta pe Iliescu. În România sunt aproape 19.000 de secții de votare, iar 20 de voturi pe secție, transferate de PSD, ar putea însemna 380.000 de voturi pentru AUR. Acest scenariu ar putea influența dramatic rezultatele alegerilor, dându-le șanse crescute celor de la AUR.

 

Scenariul ideal pentru Marcel Ciolacu

 

Pentru Marcel Ciolacu, o confruntare în turul doi cu George Simion ar putea fi visul devenit realitate. Conform analistilor politici, o astfel de competiție ar putea asigura o victorie pentru liderul PSD, având în vedere că sondajele actuale sugerează o favoare clară pentru el în fața lui Simion. O decizie recentă a Curții Constituționale, care a anulat candidatura Dianei Șoșoacă, a crescut șansele lui Simion de a ajunge în turul doi.

Dacă planurile lui Becali și Hrebenciuc se vor concretiza, ar putea avea un impact semnificativ asupra politicii românești. O colaborare între PNL, AUR și PSD ar putea schimba radical dinamicile partidelor tradiționale. Este de așteptat ca aceste declarații să genereze dezbateri intense în mass-media și să atragă reacții din partea altor lideri politici.

 

Elena Lasconi îi cere explicații lui Marcel Ciolacu

 

Elena Lasconi, candidată din partea USR, i-a solicitat lui Ciolacu să ofere clarificări în legătură cu relația sa cu Simion, care a fost interzis să intre în Moldova și Ucraina.

„De noi depinde dacă stricăm jocurile domnului Ciolacu împreună cu marioneta lui Simion. Îi cer premierului României să iasă public și să explice ce a făcut în legătură cu George Simion. A recunoscut chiar domnia sa că a fost informat oficial de către guvernele Republicii Moldova și Ucrainei citez <>. Marcel Ciolacu, dacă tot vrea să fie președinte să clarifice întâi ce a făcut din funcția de premier în acest caz. Cu o mână ne îndatorează pe toți și cu cealaltă mână strânge voturi pentru Simion”, a spus Elena Lasconi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel