Giuseppe Conte anunță un nou DECRET-LEGE pentru repornirea Italiei: "Mai mulți bani pentru FAMILII și firme"

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Giuseppe Conte a vorbit astăzi tuturor celor din Italia. Acesta a prezentat planul în cinci pași al Guvernului pentru a repune economia Italiei pe picioare, relatează Corriere. 

Obligația de a purta măști și distanțarea socială trebuie menținute până când vor exista vaccinuri sau terapii eficiente, a anunțat Giuseppe Conte. 

De asemenea, Giuseppe Conte a anunțat că Italia se va redeschide TREPTAT din data de 4 mai. Citește AICI totul. 

Planul în cinci puncte prevede de asemenea consolidarea serviciilor de prevenție pentru a preveni reapariția cazurilor și explozia contagiilor în casele de îngrijire pentru bătrâni, identificarea structurilor dedicate exclusiv tratamentului Covid-19, pentru a reduce riscul de contagiune pentru profesioniștii din domeniul sănătății și pacienți; un plan de investigații epidemiologice bazat pe teste serologice (Conte anunță 150 de mii, urmate de alte 150 de mii); și o aplicație de urmărire, care, a precizat el, va fi descărcată „doar în mod voluntar" și nu va implica consecințe sau restricții pentru cei care nu doresc să o folosească.

Planul de repornire


Conte a vorbit apoi despre nevoia de a reporni economia Italiei, subliniind de mai multe ori tema efectuării acesteia în pași mici deoarece „neglijența ar putea compromite sacrificiile făcute". Totuși, obiectivul principal este de a reporni motorul economic asigurând redeschiderea producției și a activităților comerciale pe baza unui „plan omogen pentru toată Italia".

„Revenirea la normalitate, deși cu gradualitatea necesară, este nevoia tuturor"

Pentru a sprijini redresarea, Guvernul va întocmi un nou decret-lege susținut de o alocare de „nu mai puțin de 50 de miliarde de euro", sume care se vor adăuga la cele 25 de miliarde alocate deja. Guvernul va trimite un raport Parlamentului „foarte curând" cu solicitarea unei rectificări bugetare, așa cum se făcuse și data trecută, având în vedere și scăderea cu 9.1% a PIB-ului prevăzută de Fondul Monetar Internațional în urma opririi economiei impuse de urgența sanitară. Premierul a recunoscut că această criză „afectează grupurile cele mai fragile, riscă să creeze sărăcie". Și din acest motiv a anunțat un sprijin și mai puternic pentru familii și firme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel