Gogoașa soacrei, super moale și pufoasă. Fără unt și cu puține calorii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Gogoașa soacrei, super moale și pufoasă. Fără unt și cu puține calorii
Gogoașa soacrei, super moale și pufoasă. Fără unt și cu puține calorii

Gogoașa soacrei (Ciambellone della Suocera) este o prăjitură simplă și autentică, dar foarte moale, care nu conține unt! Rapid de făcut, se poate consuma la micul dejun, ca și gustare într-o pauză dulce sau la sfârșitul unei mese pentru a încheia o cină în familie.

Ești curios să știi rețeta? Să începem!

Pentru această gogoașă extraordinară, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

170 grame de zahăr granulat,

3 ouă la temperatura camere,

70 ml de ulei de semințe de floarea soarelui,

50 ml de apă călduță,

50 grame de amidon de cartofi,

200 grame de făină,

125 grame de iaurt,

coaja de la o lămâie,

vanilie,

praf de copt.

 

Gogoașa soacrei, super moale și pufoasă. Fără unt și cu puține calorii. Rețeta pas cu pas

 

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade. Tapetați forma pentru gogoși cu diametrul de 22/24 de centimetri cu hârtie specială, pe care o puteți uda în prealabil, ca să adere perfect de fund și margini. Dacă preferați, puteți unge forma cu puțin ulei.

Încercați și: Plăcintă de mere cu blat din pâinea uscată din cămară. Un deliciul culinar, cu doar 160 de calorii

 

Cerneți făina, amidonul și praful de copt, apoi radeți coaja de lămâie și păstrați-o la îndemână. Ouăle se pun într-un castron si, folosind mixerul electric, le bateți bine cu zahărul, vanilia si coaja de lămâie. După ce obțineți un amestec gros și pufos, turnați apa, uleiul și iaurtul, continuând să mixați. 

 

Vă sugerăm și: Prăjitură senzațională din șase mere și un iaurt. Fără unt și cu un pumn de făină. Doar 95 de calorii pe felie

 

Odată ce toate ingredientele au fost încorporate, se adaugă făina, praful de copt și amidonul, care au fost cernute. Amestecați delicat pentru a preveni formarea de cocoloașe.

Turnați aluatul obținut în formă și coaceți timp de 40 de minute. Nu uitați să faceți testul cu scobitoarea. Dacă iese uscată, scoateți gogoașa din cuptor. Dacă este încă umedă, continuați să coaceți pe raftul cel mai de jos al cuptorului încă 5 minute.

 

 Ar putea să vă placă și: Prăjitură cu morcovi și iaurt. Un desert fabulos cu doar 140 de calorii

 

Lăsați gogoașa soacrei să se răcească complet, apoi, dacă doriți, stropiți-o cu zahăr pudră. Serviți desertul însoțit de o dulceață bună. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel