Aceste gogoși dulci cu scorțișoară vor fi cu siguranță iubite de toată familia și toți prietenii. Iar pentru bucătar sunt un desert perfect de gătit, atunci când ai mulți musafiri, deoarece este foarte simplu și gustos.
O gogoașă cu scorțișoară este deja un lucru minunat, dar imaginează-ți dacă adaugi și niște bucăți de mere în interior, lucrurile trec de la bun la uimitor! Mere fragede, un miez pufos și un strat de zahăr cu scorțișoară... întreaga ta familie va adora aceste gogoși.
De fapt, secretul este că au gust de gogoși, dar sunt coapte ca niște brioșe și sunt perfecte pentru a fi servite la un picnic.
Gogoși cu scorțișoară umplute cu mere - Ingrediente
Brioșe:
- 140 g de mere tocate mărunt
- 150 g de zahăr granulat
- 60 ml de ulei cu gust neutru, cum ar fi canola
- 1 ou mare, la temperatura camerei
- 180 ml de lapte integral
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 linguriță de scorțișoară
- 225 g de făină de toate tipurile
- 1 ½ linguriță praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
Crusta cu zahăr cu scorțișoară:
- 4 linguri de zahăr granulat
- 2 lingurițe de scorțișoară
- 3 linguri de unt nesărat
Gogoși cu scorțișoară umplute cu mere - Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți găurile unei forme de brioșe cu ulei (sau pulverizați-le cu spray de copt).
Pregătiți merele: Decojiți-le, curățați-le de miez și tăiați-le în cuburi mici. Puneți-le deoparte.
Bateți zahărul, uleiul, oul, scorțișoara, laptele și extractul de vanilie într-un bol mare.
Amestecați făina, praful de copt și sarea într-un alt bol.
Combinați aluatul: Adăugați ingredientele uscate la cele umede și bateți scurt până când se combină. Nu amestecați prea mult; câteva dungi de făină în aluat sunt în regulă. Încorporați merele cu o spatulă de cauciuc.
Coaceți: Împărțiți aluatul între găurile pentru brioșe și coaceți timp de 18-20 de minute până când se rumenesc.
Se lasă să se răcească timp de 5 minute în formă. Încingeți-le cât sunt încă fierbinți, doar suficient de reci pentru a le putea mânui.
Acoperiți cu scorțișoară: Amestecați zahărul și scorțișoara într-un bol mic. Topiți untul într-o tigaie mică.
Scufundați fiecare brioșă în unt și apoi întoarceți-o în amestecul de scorțișoară. Așezați-le pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet.
Note
Folosirea unui cântar de bucătărie digital în coacere garantează cele mai bune rezultate.
Pentru a face mini gogoși distribuiți aluatul în găurile din formele de mini brioșe pregătite și coaceți-le timp de 10-13 minute sau până când devin aurii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News