Gogoși cu unt, rețeta argentiniană. Se fac imediat, mănânci și mai vrei! O rețetă de aur

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Gogoși cu unt, rețeta argentiniană. Se fac imediat, mănânci și mai vrei! O rețetă de aur. FOTO: captură video YouTube @Matias Chavero
Gogoși cu unt, rețeta argentiniană. Se fac imediat, mănânci și mai vrei! O rețetă de aur. FOTO: captură video YouTube @Matias Chavero

Vă prezentăm o rețetă argentiniană de gogoși cu unt, ideală dacă este o zi ploioasă. Știți de ce? Se spune că ritualul de a pregăti gogoși cu unt în zilele ploioase din Argentina datează din epoca colonială. În anii 1800, femeile obișnuiau să colecteze apa de ploaie pentru că trebuia să fie mai pură. Din acest motiv, au folosit o parte din acea apă pentru a prepara aceste delicatese. Cu toate acestea, este, de asemenea, probabil ca ploaia să fie doar o scuză în plus pentru a pregăti ceva delicios și a-l împărtăși cu familia sau prietenii.

Rețeta clasică folosește grăsime de vită pentru prepararea ei. Totuși, întrucât nu este obișnuit să avem acest produs în casele noastre, la StiriDiaspora.ro vă învățăm cum să faceți gogoși cu unt pentru a le putea pregăti oricând. Putem începe?

Kreppel, varianta germană a minciunelelor românești. O rețetă prin care să-ți uimești toți oaspeții

 

Ingrediente pentru a face gogoși cu unt: 

 

- 250 de grame de făină

- 25 de grame de unt

- 1 linguriță de praf de copt

- 100 de mililitri de apă caldă

- 1 linguriță de sare

- cantitatea de ulei necesară pentru prăjit.

„Oasele bunicii”, altfel de gogoși delicioase și rafinate. Încearcă-le chiar astăzi! Notează rețeta

 

Cum se prepară gogoșile cu unt

 

Te întrebi cum să faci gogoșile cu unt? Pentru a începe cu rețeta, dizolvați mai întâi sarea în apă caldă.

Sfat: cantitatea de sare este estimată, puteți ajusta după gust.

Faceți o coroană cu făină și praf de copt. Apoi, în centru adăugăm untul topit și o parte din apa cu sare.

Sfat: în loc să folosiți făină obișnuită cu praf de copt, puteți folosi făină auto-crescătoare și puteți pregăti prăjituri delicioase cu făină auto-crescătoare.

Începeți să luați aluatul și continuați să adăugați sarea dizolvată în apă după cum este necesar până se formează o minge. Apoi, lăsați aluatul să se odihnească aproximativ 30 de minute.

După timpul indicat, împărțiți aluatul și faceți chifle mici.

Truc: cu această cantitate de ingrediente se obțin aproximativ opt gogoși.

Aplatizați fiecare chiflă cu palma și faceți clasica tăietură centrală în formă de cruce cu un cuțit.

Încinge uleiul la 160 °C și prăjește gogoșile cu unt.

Când gogoșile cu unt sunt aurii, le scoatem și le așezăm pe hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei. Apoi le stropiți cu zahăr.

Arepas din porumb. Cea mai delicioasă gustare, din ingrediente deloc costisitoare. Cu efort minim, vei pregăti o bunătate ce va stârni o avalanșă de laude!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt       
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g       
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G       

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel