Gogoși venețiene super moi și delicioase. Rețeta unui desert antic, preparat încă din anul 1600 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Gogoși venețiene super moi și delicioase. Rețeta unui desert antic, preparat încă din anul 1600
Gogoși venețiene super moi și delicioase. Rețeta unui desert antic, preparat încă din anul 1600

Gogoși venețiene un desert prăjit clasic din perioada Carnavalului din orașului Veneția. Un desert tipic antic,  preparat încă din anul 1600. Rețeta a fost transmisă din tată în fiu și a ajuns până în zilele noastre. Gogoșile venețiene se fac cu stafide, nuci de pin sau fructe uscate. Unii folosesc crema sau ciocolata. 

Astăzi vă ofer vă ofer rețeta clasică de gogoși venețiene, care este una dintre cele mai simple, dar și cea mai populară  printre  dulciurile pe care le puteți servi la carnaval.

Gogoșile venețiene nu se coc la cuptor ci doar se prăjesc, așa că înarmați-vă cu răbdare, tigaie și ulei.

Ingrediente:

250 g făină,

125 ml lapte,

35 g zahăr,

1 ou,

1 coaja de lămâie,

8 g drojdie proaspătă,

100 g stafide,

ulei,

zahăr pudră.

 

Gogoși venețiene super moi și delicioase. Rețeta unui desert antic, preparat încă din anul 1600. Pregătirea

 

 

Stafidele se pun la înmuiat câteva minute în apă călduță, apoi se scurg și se usucă bine cu hârtie absorbantă. Încălziți puțin laptele. Acesta trebuie să fie călduț, nici cald și nici prea rece. Se dizolvă drojdia mărunțită în laptele cald și se amestecă cu o linguriță.

 

Încercați și: Graffe, gogoși italienești din cartofi. Rețeta care te va face să te lingi pe degete. Gustul e perfect

 

Se iau câteva linguri de făină și se amesteca cu laptele cu drojdia. Acoperiți vasul și lăsați-l să se odihnească aproximativ 20 de minute până își dublează volumul.  Odată ce aluatul a crescut, adăugați oul întreg și lăsați să se absoarbă, apoi - zahărul, coaja de lămâie rasă și făina rămasă, frământând bine cu lingura sau cu mâinile până obțineți un amestec omogen.

 

Vedeți și: Fritule sau „gogoși de vânt” pufoase. Ceva mai bun nu ai mai gustat

 

La sfârșit adăugăm stafidele și uniformizam tot amestecul pentru gogoșile venețiene. Lăsați aluatul  să se odihnească, acoperit cu un prosop curat, aproximativ 1 oră la loc uscat și adăpostit de curent până își dublează volumul.

Odată ce aluatul a crescut, pune ulei din belșug într-o tigaie cu părțile înalte și lasă-l să se încălzească.

 

Vă sugerăm și: Flori prăjite crocante. Ingredientele puține și gustoase, secretul celui mai bun desert. Sunt mereu o senzație când vin musafirii - FOTO

 

Când uleiul este fierbinte (puteți verifica temperatura cu o scobitoare) ungeți o lingură și luați porții mici de aluat pe care le veți scufunda în uleiul încins. 

Prăjiți gogoșile venețiene aproximativ 5/10 minute până când devin aurii la suprafață. Așezați gogoșile venețiene pe hârtie absorbantă și apoi treceți-le încă fierbinți prin zahăr pudră.

 

Dacă ți-a plăcut această rețetă, atunci poate că s-ar putea să te intereseze și:  Gogoși delicioase, gata în cinci minute. Ai nevoie de un ou și un măr și festinul culinar e gata

 

Sfat: puteți înlocui stafidele cu chipsuri de ciocolată sau fructe uscate tocate.

Nu supraîncălziți uleiul altfel gogoșile se vor prăji imediat pe exterior, iar în interior vor rămâne crude. Aveți grija ca gogoșile să aibă timp să crească în timpul gătirii.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel