Astăzi vă ofer vă ofer rețeta clasică de gogoși venețiene, care este una dintre cele mai simple, dar și cea mai populară printre dulciurile pe care le puteți servi la carnaval.
Gogoșile venețiene nu se coc la cuptor ci doar se prăjesc, așa că înarmați-vă cu răbdare, tigaie și ulei.
Ingrediente:
250 g făină,
125 ml lapte,
35 g zahăr,
1 ou,
1 coaja de lămâie,
8 g drojdie proaspătă,
100 g stafide,
ulei,
zahăr pudră.
Gogoși venețiene super moi și delicioase. Rețeta unui desert antic, preparat încă din anul 1600. Pregătirea
Stafidele se pun la înmuiat câteva minute în apă călduță, apoi se scurg și se usucă bine cu hârtie absorbantă. Încălziți puțin laptele. Acesta trebuie să fie călduț, nici cald și nici prea rece. Se dizolvă drojdia mărunțită în laptele cald și se amestecă cu o linguriță.
Încercați și: Graffe, gogoși italienești din cartofi. Rețeta care te va face să te lingi pe degete. Gustul e perfect
Se iau câteva linguri de făină și se amesteca cu laptele cu drojdia. Acoperiți vasul și lăsați-l să se odihnească aproximativ 20 de minute până își dublează volumul. Odată ce aluatul a crescut, adăugați oul întreg și lăsați să se absoarbă, apoi - zahărul, coaja de lămâie rasă și făina rămasă, frământând bine cu lingura sau cu mâinile până obțineți un amestec omogen.
Vedeți și: Fritule sau „gogoși de vânt” pufoase. Ceva mai bun nu ai mai gustat
La sfârșit adăugăm stafidele și uniformizam tot amestecul pentru gogoșile venețiene. Lăsați aluatul să se odihnească, acoperit cu un prosop curat, aproximativ 1 oră la loc uscat și adăpostit de curent până își dublează volumul.
Odată ce aluatul a crescut, pune ulei din belșug într-o tigaie cu părțile înalte și lasă-l să se încălzească.
Când uleiul este fierbinte (puteți verifica temperatura cu o scobitoare) ungeți o lingură și luați porții mici de aluat pe care le veți scufunda în uleiul încins.
Prăjiți gogoșile venețiene aproximativ 5/10 minute până când devin aurii la suprafață. Așezați gogoșile venețiene pe hârtie absorbantă și apoi treceți-le încă fierbinți prin zahăr pudră.
Dacă ți-a plăcut această rețetă, atunci poate că s-ar putea să te intereseze și: Gogoși delicioase, gata în cinci minute. Ai nevoie de un ou și un măr și festinul culinar e gata
Sfat: puteți înlocui stafidele cu chipsuri de ciocolată sau fructe uscate tocate.
Nu supraîncălziți uleiul altfel gogoșile se vor prăji imediat pe exterior, iar în interior vor rămâne crude. Aveți grija ca gogoșile să aibă timp să crească în timpul gătirii.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News