Gorghiu: 22 de fugari au fost aduşi în ţară în ultima săptămână; între ei, și cel mai căutat proxenet român, Florin Flaugiu, prins în Franța

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Femeie găsită moartă pe stradă în Italia: un român ar fi aruncat-o de la pe fereastră
Femeie găsită moartă pe stradă în Italia: un român ar fi aruncat-o de la pe fereastră

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că 22 de persoane cu probleme penale, care părăsiseră România, au fost readuse în ţară în ultima săptămână.

'În această săptămână, inventarul înseamnă 22 de fugari aduşi în România, în şapte zile 22 de fugari, dintre care 19 sunt condamnaţi definitiv, ceilalţi trei sunt în etapa de urmărire penală sau de judecată', a declarat Alina Gorghiu, sâmbătă, la Piteşti, citată de Agerpres.

Ea a adăugat că, de la începutul acestui an, au fost aduşi în ţară 112 fugari, dintre care 84 pentru executarea pedepselor în penitenciar.

Ministrul Justiţiei a menţionat că printre infractorii repatriaţi se numără şi un bărbat aflat pe lista celor mai căutaţi fugari din Europa. Este vorba despre Florin Flaugiu, condamnat la nouă ani şi zece luni pentru proxenetism şi trafic de persoane. '

Este vorba de un fugar extrem de periculos. (...) Poliţia Română şi agenţii de aplicare a legii din state membre ale Uniunii Europene au desfăşurat o campanie publică de informare, cu scopul prinderii a 50 de infractori foarte periculoşi, daţi în urmărire pe continentul european', a precizat Alina Gorghiu. 

Tot săptămâna aceasta, un alt fugar român a fost prins în Spania

 

Claudiu Gheorghe Piclisan, unul din cei mai căutați fugari din Europa, a fost arestat în Spania, după 15 ani de căutări. Românul se afla pe lista Europol, Europe's Most Wanted Fugitives (Cei mai căutați fugari din Europa).

Claudiu Gheorghe Piclisan a fost condamnat de instanțele romane pentru proxenetism. Aceste condamnări au fost date în perioada noiembrie 2004 – octombrie 2005. Individul a acționat împreună cu o altă persoană, cu ajutorul căreia a recrutat și adăpostit diferite femei și adolescenți, minori, cu scopul de a le  exploata sexual. Pentru toate acestea,  Claudiu Gheorghe Piclisan a fost condamnat de justiția română la 10 ani de închisoare , dar a reușit să scape înainte de a-și îndeplini pedeapsa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel