Gougeres - pentru gustul celor dragi, gata în doar câțiva pași. Iata cum faci gogoși deosebite din parmezan și unt

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Gougeres - pentru gustul celor dragi, gata în doar câțiva pași. Iata cum faci gogoși deosebite din parmezan și unt. FOTO: captură video YouTube @Sugar Spun Run
Gougeres - pentru gustul celor dragi, gata în doar câțiva pași. Iata cum faci gogoși deosebite din parmezan și unt. FOTO: captură video YouTube @Sugar Spun Run

Gougeres sunt gogoși din brânză tipice din Franța, în special din regiunea Burgundy, unde de obicei sunt preparate cu brânză Gruyere sau Comté. De data aceasta haideți să pregătim Gougeres cu parmezan. O rețetă ușoară și delicioasă.

Ingrediente pentru prepararea gougeres

 

- 2 ouă

- 370 mililitri de apă

- 75 de grame de parmezan

- 75 de grame de făină

- 40 de grame de unt

- 1 praf de nucșoară

- 1 praf de sare

- 1 praf de piper.

Calzone moi și pufoase, le vei îndrăgi instant! Cu efort minim, vei pregăti un desert delicios pentru întreaga familie!

 

Cum să faci gougeres 

 

Primul pas pentru prepararea gougères frantuzești va fi să fierbi apa într-o cratiță împreună cu untul și un praf de sare.

Când clocotește trebuie să adăugați toată făina și imediat să amestecați și să mai dați un minut pe foc, la foc mic, fără a opri amestecatul. Acest proces trebuie făcut rapid, astfel încât toate ingredientele să fie integrate corespunzător și să prevină formarea cocoloașelor.

Apoi, lăsăm amestecul să se răcească câteva minute și adăugăm ouale unul câte unul, amestecând și integrând amestecul ușor. Adăugați și nucșoara și dacă doriți un praf de sare și piper.

Arepas din porumb. Cea mai delicioasă gustare, din ingrediente deloc costisitoare. Cu efort minim, vei pregăti o bunătate ce va stârni o avalanșă de laude!

Pentru a termina prepararea gougeres franțuzești, adăugăm parmezanul la amestec și amestecăm foarte bine. Este important ca brânza să fie distribuită uniform, așa că amestecați bine.

Pregătiți o tavă de copt cu hârtie de copt și așezați porții mici de aluat, lăsând o distanță de aproximativ 5-7 cm. Gătiți cu cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 25 de minute.

Bucurați-vă de gougère franțuzești la micul dejun, gustare, cină sau oricând doriți. Acestea sunt perfecte pentru a fi consumate cu dulceață de căpșuni sau unt. 

A cucerit milioane de gospodine: Cel mai bun aluat pentru gogoși. Rețeta pas cu pas ca să îți iasă pufoase. Noteaz-o acum!

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel