Gougeres, chiftele franțuzești din brânză, fără prăjire. Încearcă această rețetă si vei renunța la cele clasice

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Gougeres, chiftele franțuzești din brânză, fără prăjire. Încearcă această rețetă si vei renunța la cele clasice
Gougeres, chiftele franțuzești din brânză, fără prăjire. Încearcă această rețetă si vei renunța la cele clasice

Gougères sunt chiftele din brânză tipice din Franța, în special din regiunea Burgundy, unde sunt preparate în mod normal cu brânză Gruyere sau Comté. 

De această dată, vă învățăm cum să gătiți Gougères cu parmezan. O rețeta ușoară și delicioasă.

Figacitas, chifle moi și extra pufoase. Această rețetă argentiniană este foarte simplă și rapidă. Prepară aceste bulci chiar astăzi

 

Gougeres - Ingrediente

 

- 2 ouă

- 370 mililitri de apă

- 75 de grame de parmezan

- 75 de grame de făină

- 40 de grame de unt

- 1 praf de nucșoară

- 1 praf de sare

- 1 praf de piper.

Budincă de griș. Prăjitura mai bună decât orice! Adu-ți aminte de gustul copilăriei și pregătește acest preparat chiar azi!

 

Gougeres - Cum se prepară 

 

Primul pas pentru prepararea gougères franțuzești va fi să fierbeți apa într-o cratiță împreună cu untul și un praf de sare.

Când începe să fiarbă, trebuie să adăugați toată făina și imediat amestecați și mai puneți un minut la foc mic, amestecând continuu. Acest proces trebuie făcut rapid, astfel încât toate ingredientele să fie integrate corect și să preveniți formarea cocoloașelor.

În continuare, lăsați amestecul să se răcească câteva minute și adăugați ouăle unul câte unul, amestecând și integrând ușor în amestec. Adăugați și nucșoara și daca vreți un praf de sare și un praf de piper.

Pentru a termina prepararea gougères franțuzești, adăugați parmezanul la amestec și încorporați foarte bine. Este important ca brânza să fie întinsă uniform, așa că amestecați bine.

Pregătiți o tavă de copt cu hârtie de copt și așezați porțiuni mici de aluat, lăsând o distanță de aproximativ 5-7 cm. Gătiți în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 25 de minute.

Savurați gougère franțuzești la micul dejun, prânz, cină sau oricând doriți. Aceste chiftele cu brânză sunt perfecte pentru a fi consumate cu dulceață de căpșuni sau unt. 

Rosquillas, gogoși pufoase spaniole. Rețeta simplă cu ingredientele pe care le aveți deja în casă. Așa bune n-ai mai mâncat!

Bucură-te de masa ta! Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                  
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                  

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel