Pe moment nu au fost raportate victime sau pagube, au indicat pompierii şi autorităţile locale.
Seismul, produs la o adâncime de aproximativ 10 kilometri, a lovit în jurul orei 12.24 GMT în zona Messapia.
Mărimea exactă, epicentrul și adâncimea cutremurului ar putea fi revizuite în următoarele ore sau minute, pe măsură ce seismologii revizuiesc datele și își perfecționează calculele sau pe măsură ce alte agenții își emit rapoartele.
Rapoartele inițiale spun că cutremurul nu are legătură cu seria de cutremure care au lovit insula grecească la sfârșitul lunii noiembrie.
Evia, lovită de cutremure la sfârșitul lunii noiembrie
La sfârșitul lunii noiembrie, insula Evia a fost lovită de o serie de cutremure, cel mai puternic fiind de 4,9 grade pe scara Richter.
Grecia se află într-o regiune foarte activă din punct de vedere seismic. Marea majoritate a cutremurelor nu provoacă însă daune sau răni.
În octombrie 2020, un cutremur care a lovit insula Samos din Marea Egee a Greciei de est și coasta turcească din apropiere a ucis două persoane în Samos și cel puțin 75 de persoane în Turcia.
Cutremur de 5.9 grade în Turcia: Panică printre turci. Mai mulți răniți - VIDEO
Țara este situată într-o zonă de graniță geologică complexă în estul Mediteranei, între plăcile africane și eurasiatice.
Partea de nord a Greciei se află pe Placa Eurasiatică, în timp ce partea de sud se află pe Placa Mării Egee.
Placa Mării Egee se deplasează spre sud-vest în raport cu Placa Eurasiatică la aproximativ treizeci de milimetri (un inch) pe an, în timp ce Placa Africană se subduce spre nord sub Placa Mării Egee cu o rată de aproximativ patruzeci de milimetri (1,6 inci) pe an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News