Grecia. Concediu cu final trist pentru doi soți români. Bărbatul de 50 de ani s-a înecat în Lefkada

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Grecia. Concediu cu final trist pentru doi soți români. Bărbatul de 50 de ani s-a înecat în Lefkada. Sursa foto: ilefkada.gr
Grecia. Concediu cu final trist pentru doi soți români. Bărbatul de 50 de ani s-a înecat în Lefkada. Sursa foto: ilefkada.gr

Doi soți români, care se aflau în concediu în Grecia, au ignorat avertismentele salvamarilor greci și au intrat în apă, deși erau valuri mari.

Românii au ignorat avertismentul salvamarilor de pe plaja Kathisma, Lefkada și au intrat în apă chiar dacă valurile sunt foarte mari. 

Bărbatul de 50 de ani și-a pierdut viața, sâmbătă, 17 iunie 2023, în timp ce soția sa a fost salvată de salvamarii, relatează ilefkada.gr.

Din cauza valurilor mari, nimeni nu s-a mai putut apropia de cadavrul turistului român, de aceea salvatori au decis să folosească un elicopter.

Într-un final, valurile au adus cadavrul bărbatului la țărm, astfel zborul cu elicopterul a fost anulat. 

 

O altă româncă a murit în Grecia

 

Acesta nu este singurul incidet tragic în care este implicat un român aflat în vacanță în Grecia. O româncă, în vârstă de 63 de ani, a murit, la începutul lunii iunie, în Halkidiki, Grecia. Turista se afla în vacanță alături de un grup de prieteni. Ea și-a pierdut cunoștința în timp ce se afla la o terasă din zona Ouranoupoli. Grupul de turiști în care românca a debarcat în portul Ouranoupoli. Femeia a început să se simtă rău în jurul orei 14:00, în timp ce se afla la o tavernă din zonă.

Centrul pentru Intervenții de Urgență a fost anunțat imediat să trimită un echipaj la fața locului pentru ca turistei să îi fie acordat primul ajutor. În ciuda faptului că ambulanța a plecat imediat de la Centrul Medical din Agios Nikolaos, a avut nevoie de o oră și 15 minute pentru a ajuns la terasa din Ouranoupoli. În acest timp, turista a suferit un stop cardiac. Echipa medicală care a ajuns la fața locului a făcut eforturi de resuscitare cu ajutorul defibrilatorului ambulanței. Acest incident a scos în evidență marile lipsuri cu care se confruntă sistemul de sănătate din Grecia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel