Grevă de 24 de ore pe aeroporturile din Italia pe 24 septembrie: Zboruri anulate și întârzieri semnificative

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Grevă de 24 de ore pe toate aeroporturile din Italia / Sursa - Pexels
Grevă de 24 de ore pe toate aeroporturile din Italia / Sursa - Pexels

Marți, 24 septembrie 2024, o grevă generală în sectorul transportului aerian va afecta majoritatea zborurilor din importante aeroporturi italiene.                                                             

Marți, 24 septembrie 2024, se anunță o grevă generală în sectorul transportului aerian, care va dura 24 de ore și va afecta zborurile din mai multe aeroporturi importante din Italia, inclusiv Milano Linate, Malpensa, Bergamo, Bologna și Veneția. Greva vizează lucrătorii din domeniul handling-ului și personalul de securitate, precum și echipajele de zbor ale Wizz Air Malta Limited. 

Această acțiune de protest a fost organizată de diverse sindicate, care solicită îmbunătățiri ale condițiilor de muncă și revizuirea contractelor angajaților din sectorul de transport aerian. Printre sindicatele implicate se numără Flai Trasporti e Servizi, Filt-cgil, Fit-cisl, Uilt-uil și Ugl-ta, care au convocat proteste în diverse aeroporturi italiene.                                                                      

Ce trebuie să știe călătorii                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Ita Airways a anunțat că, în urma grevelor, a fost nevoită să anuleze 28 de zboruri naționale și internaționale, dintre care 26 erau programate pentru ziua de marți. Compania a subliniat că anulările vor afecta atât zborurile interne, cât și cele externe, punând astfel în pericol planurile de călătorie ale multor pasageri.

Pentru a minimiza impactul grevei, ENAC (Autoritatea Națională pentru Aviație Civilă) a stabilit două intervale orare de „protecție”, în care zborurile vor continua să opereze: între 7:00 și 10:00 și între 18:00 și 21:00. Pasagerii care au rezervări pe 24 septembrie sunt încurajați să verifice statutul zborurilor lor și să se informeze direct la compania aeriană.

În cazul în care zborurile sunt anulate sau programul acestora suferă modificări semnificative, pasagerii au dreptul de a solicita rambursarea biletului sau de a schimba rezervarea fără penalități, termenul limită pentru aceste solicitări fiind 29 septembrie. Conform reglementărilor europene, companiile aeriene au obligația de a oferi asistență și alternative de zbor pasagerilor afectați de anulări.

Momentul în care se desfășoară greva a fost ales strategic, având în vedere impactul pe care îl va avea asupra călătorilor, în special în contextul creșterii călătoriilor în sezonul de toamnă. Pasagerii sunt sfătuiți să rămână informați și să-și planifice călătoriile cu atenție în această perioadă.                       

---------------------------------------------------------------          

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

                                                                                                                

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel