Tot în urma unor nemulţumiri contractuale protestează şi piloţii de la două companii aeriene. Potrivit corespondentei RRA, autorităţile critică atitudinea sindicatelor în plină perioadă de vacanţe, iar apărătorii consumatorilor spun că grevele în transporturi ar trebui interzise pe timpul verii.
Astăzi este o zi foarte dificilă pentru cei care călătoresc în şi dinspre Italia, din cauza unei greve care va avea repercusiuni grele pentru pasageri, cu zboruri anulate şi întârzieri. Practic, sunt garantate doar zborurile până la ora locală 10:00, după care personalul de la sol al aeroporturilor, cei care se ocupă de serviciile de manipulare şi de check-in nu vor lucra pentru opt ore.
În schimb, piloţii companiei Ryan Air vor refuza să zboare pentru patru ore, în vreme ce salariaţii companiei Voeling îşi vor întrerupe activităţile, inclusiv cursele aeriene, până la ora locală 18:00.
Potrivit estimărilor, peste 270.000 de călători ar putea suferi perturbări, în contextul în care o mie de zboruri riscă să fie anulate sau să aibă întârzieri.
Dintre cele 30 de zboruri dinspre Italia spre România de astăzi, doar 12 sunt programate înainte de declanşarea grevei şi nu vor fi afectate în niciun fel. Restul vor pleca cu întârzieri. Pasagerilor li se recomandă să verifice starea zborului înainte de a se deplasa la aeroport pe site-ul companiei de la care şi-au cumpărat biletele
Grevă de 8 zile la Aeroportul Gatwick din Londra, vacanțe în pericol pentru 1 milion de pasageri
Şi la Londra s-a anunţat o grevă pe aeroportul Gatwick, al doilea din ţară ca număr de pasageri. Protestul este împărţit în câte patru zile, la sfârşitul lui iulie şi început de august, potrivit Rador.
Există riscul de haos pentru plecările de vară de pe aeroportul Gatwick din Londra, în urma unei greve de opt zile a muncitorilor, care s-a întins între sfârșitul lunii iulie și luna august. Transportatorii care vor fi probabil cei mai afectați vor fi EasyJet, care are principalul hub la Gatwick, British Airways, Ryanair, Tui, Westjet și WizzAir.
După greva companiilor aeriene anunțată pentru 15 iulie 2023, o nouă oprire amenință să arunce în haos sute de mii de turiști care pleacă spre destinațiile de vară.
Aeroportul londonez Gatwick se va afla de fapt în centrul unei greve de amploare anunțate de sindicatul Unite, în numele a o mie de manipulatori de bagaje și angajați ai diferitelor servicii la sol de pe aeroportul din City, al doilea ca importanță dintre cele jumătate de duzină de aeroporturi din capitala britanică, cu opt zile de grevă repartizate între sfârșitul lui iulie și luna august.
Concret, aproximativ o mie de angajați, angajați de patru contractori privați (ASC, Menzies Aviation, GGS și DHL Services), își vor încrucișa brațele timp de patru zile, între 28 iulie și 1 august, și alte patru zile, între 4 și 8 august, adică în perioada cea mai fierbinte pentru plecările de vară.
Motivul? Muncitorii se plâng de contracte precare și resping ofertele primite până acum de la companiile de management pentru revizuirea salariilor blocate la cel mai mic nivel, potrivit Unite, sub pragul de 12 lire sterline pe oră. Sindicatul se plânge, de asemenea, de lipsa persistentă de personal, ca urmare a reducerilor de personal efectuate în faza cea mai acută a restricțiilor de călătorie legate de pandemia de Covidiu: reduceri care ulterior au fost doar parțial compensate, în ciuda reluării operațiunilor complete.
În prezent, se vorbește despre aproximativ un milion de persoane, pentru aproximativ șapte mii de zboruri, care ar putea fi afectate de grevă, pe baza numărului de pasageri și de avioane care pleacă și sosesc zilnic. Companiile aeriene cele mai afectate vor fi, în mod previzibil, EasyJet, care își are principalul hub la Gatwick, British Airways, Ryanair, Tui, Westjet și WizzAir. Cu toate acestea, compania de administrare a aeroportului londonez a făcut cunoscut faptul că lucrează la un plan pentru a minimiza perturbările.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News