Greva de 24 de ore la care au fost chemaţi cei 90.000 de lucrători din transportul public - cu excepţia celor din zona Bavaria - este cea mai recentă din seria acţiunilor de protest care au afectat sectorul transporturilor din Germania în ultimele săptămâni.
Ce spun protestatarii
"Ne confruntăm cu o lipsă dramatică de personal în transportul public şi cu o presiune incredibilă asupra angajaţilor. În fiecare zi sunt anulate curse de autobuz şi tren din cauza personalului insuficient", a notat într-un comunicat vicepreşedinta Verdi Christine Behle.
Mişcarea de tineret şi ecologistă Fridays for Future a asigurat că 60 din filialele sale locale susţin greva, relatează Agerpres.
"Facem grevă împreună pentru a cere condiţii de lucru mai bune şi un viitor pentru transportul public", a spus un purtător de cuvânt.
Joi, o grevă a personalului de securitate de pe 11 aeroporturi germane a afectat 200.000 de pasageri şi a determinat circa 1.100 anulări sau întârzieri de zboruri, a indicat asociaţia germană a aeroporturilor ADV.
Aceste perturbări urmau să continue vineri la Hamburg, unde Verdi a îndemnat personalul de la sol să oprească lucrul de la 03.00 dimineaţa până la miezul nopţii.
Sindicatul a precizat că cere majorarea salariilor cu 200 de euro plus 5,5%, retroactiv din ianuarie, precum şi un bonus plătit o singură dată de 3.000 de euro pentru compensarea inflaţiei.
Grevele lovesc mai multe țări din Europa
Angajații din domeniul transportului din mai multe țări din Europa au anunțat că își suspendă activitatea în semn de protest. Zborurile, mersul trenurilor și transportul public în comun vor fi afectate în lunile ianuarie și februarie în Marea Britanie, Italia și Finlanda.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News