Grevă națională în Italia, 8-9 septembrie: Orarul și lista trenurilor garantate de companiile feroviare

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Ilustrativ / Sursă: Freepik
Foto: Ilustrativ / Sursă: Freepik

Grevă națională în Italia. Iată lista trenurilor garantate. 

Transportul feroviar din Italia este afectat în weekendul 8-9 septembrie 2024 de o grevă care implică operatorii Trenitalia, Italo și Trenord. Protestul, organizat de sindicatul Usb Lavoro Privato, a început duminică la ora 3:00 și se va încheia luni, la ora 2:00. Conform site-ului oficial RFI, modificările în orarul trenurilor vor putea apărea atât înainte de începerea, cât și după încheierea grevei.

Protestul implică trenurile de mare viteză, de lungă distanță și regionale. Având loc într-o zi de duminică, declarată sărbătoare legală, nu sunt disponibile intervale orare garantate pentru serviciile feroviare.

Motivele grevei

 

Greva afectează în principal personalul din cadrul companiilor Trenitalia, Trenitalia Tper și Mercitalia Rail, fiind declanșată de Usb Lavoro Privato și Adunarea Națională PDM/PDB. Aceștia reclamă nereînnoirea acordului RSU și solicită îmbunătățirea condițiilor de siguranță.                                                                                                                                                                          

Trenuri garantate și orare afectate

 

În perioada grevei, trenurile Trenitalia ar putea fi anulate sau modificate. Totuși, compania asigură un minim de servicii pentru trenurile de lungă distanță. Lista completă a trenurilor garantate poate fi consultată pe site-ul oficial Trenitalia, unde călătorii pot verifica orarele regionale în funcție de regiune.                                                                                                                     

Compania Italo, care s-a alăturat protestului, a publicat la rândul său o listă cu trenurile garantate, menită să reducă disconfortul călătorilor.

Pentru Trenord, având în vedere că greva are loc într-o zi de sărbătoare legală, nu există sloturi orare garantate, iar călătorii sunt sfătuiți să fie atenți la informările difuzate în gări și în mass-media.

Rambursări și reprogramări

 

Călătorii care doresc să renunțe la deplasare din cauza grevei pot solicita rambursarea biletelor pentru trenurile Intercity și Frecce, până la ora plecării. Pentru trenurile regionale, cererile de rambursare pot fi depuse până la miezul nopții din ziua precedentă grevei. Alternativ, aceștia pot opta pentru reprogramarea călătoriei în funcție de disponibilitatea locurilor.

Citește și: Mai multe greve au fost planificate în luna septembrie în Europa

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români aflați în Italia, în tranzit sau cu planuri de călătorie în țară că, în perioada 7-9 septembrie, grevele naționale vor afecta transportul aerian, feroviar și public local.

---------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel