Greve în Europa: Zborurile și trenurile vor fi afectate în Franța, Italia, Marea Britanie și Olanda în septembrie

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Grevele din Marea Britanie, Italia, Franța și Țările de Jos vor cauza întârzieri și anulări semnificative ale zborurilor și trenurilor în septembrie. Călătorii sunt sfătuiți să verifice din timp statusul călătoriilor și să se pregătească pentru posibile perturbări.

Grevele rămân o realitate frecventă în Europa, pe măsură ce angajații din diverse sectoare protestează pentru salarii mai bune și condiții de muncă îmbunătățite. Aceste acțiuni industriale pot fi planificate cu mult timp în avans sau pot fi anunțate pe neașteptate, făcând esențială verificarea statusului călătoriilor înainte de a pleca la drum. Iată o privire de ansamblu asupra grevelor programate în septembrie, care ar putea afecta călătoriile în mai multe țări europene.

Marea Britanie: Greve și anulări în transportul aerian și feroviar

 

La Aeroportul Heathrow din Londra, sute de angajați ai Forțelor de Frontieră sunt în grevă între 31 august și 3 septembrie, în semn de protest împotriva programului de lucru. Mai mult, aceștia refuză să facă ore suplimentare între 4 și 22 septembrie, ceea ce ar putea cauza perturbări suplimentare în cursul lunii. De asemenea, au fost anulate grevele planificate ale mecanicilor de tren de la London North Eastern Railway (LNER) și ale personalului de metrou din Londra, precum și acțiunea industrială planificată la ScotRail în Scoția, după ce s-au încheiat noi acorduri salariale. Cu toate acestea, unele servicii de tren rămân limitate din cauza refuzului unor angajați de a face ore suplimentare.

Italia: Greve pe aeroporturi și în transportul public

 

Italia se confruntă cu multiple greve care ar putea afecta călătoriile în septembrie. Pe 7 septembrie, piloții și personalul de cabină de la ITA Airways și Wizz Air intenționează să intre în grevă între orele 13:00 și 17:00, alături de controlorii de trafic aerian de la Roma Fiumicino și Olbia, precum și de manipulatorii de bagaje de la Milano Malpensa, Florența Amerigo Vespucci și Pisa Galileo Galilei. În ziua următoare, o grevă feroviară la nivel național este programată pentru 8 septembrie, afectând trenurile operate de Trenitalia și Italo. Pasagerii transportului public din Italia ar putea, de asemenea, să se confrunte cu întârzieri pe 9 și 20 septembrie, din cauza grevelor personalului de la operatorii de autobuze, tramvaie și trenuri de navetă.

Franța: Grevele pe autostrăzi continuă

 

Lucrătorii de pe autostrăzile din Franța, inclusiv cei de la Autoroutes du Sud (ASF) și Vinci, au început o serie de greve în această vară, în semn de protest față de scăderea numărului de personal. Grevele au provocat perturbări semnificative în traficul rutier, afectând turiștii în vacanțele de vară. Deocamdată, nu este clar dacă vor mai urma alte greve în săptămânile viitoare.

Țările de Jos: Greve în transportul public programate pentru septembrie

 

În Țările de Jos, o grevă a transportului public este anunțată pentru 11 septembrie în cele mai mari orașe, inclusiv Amsterdam, Haga și Rotterdam. Acțiunea precede propunerea de buget a guvernului, pentru care lucrătorii speră că va include măsuri care să permită pensionarea anticipată pentru angajații din profesiile solicitante din punct de vedere fizic.

Pentru cei care intenționează să călătorească în Europa în această lună, este recomandat să urmărească actualizările oficiale și să fie pregătiți pentru posibile întârzieri și anulări.

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel