Cătălin Drulă spune că 26 de kilometri de autostradă, tronsonul din Autostrada Transilvania, între Surplacu de Barcău și Chiribiș, au soarta incertă și asta pentru că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anulat licitația.
"BREAKING: Grindeanu anulează încă o licitație pe A3 - 26km de autostradă între Suplacu de Barcău și Chiribiș. Este al doilea tronson blocat de Sorin Grindeanu pe autostrada A3, după ce în primăvară reziliase și lotul vecin Chiribiș - Biharia și pe care nu a fost în stare să îl reliciteze nici până azi.La aproape 20 de ani de la startul lucrărilor de către Bechtel, contorizăm a 4-a reziliere sau anulare de licitație pe sectorul Suplacu de Barcău - Chiribiș, cel mai probabil o situație unică la nivel mondial.
Anul trecut, în mandatul meu, a fost anunțat câștigătorul acestei licitații, iar în februarie 2022 s-au finalizat contestațiile. Ar fi trebuit să fie desemnat câștigătorul final și să se semneze contractul. Însă un asemenea scenariu a fost de neimaginat pentru Sorin Grindeanu.Proiectul a fost abandonat în 2013 de PSD - Dan Șova la un stadiu de finalizare de 50%. De atunci, scheletele de fier-beton nefinalizate au rămas o mărturie vie a incompetenței și nepăsării PSD. Tot aici zace nefolosit și vestitul viaduct de 1,8km de la Suplacu de Barcău peste lacul de acumulare cu același nume, un ”muzeu” în aer liber ce a costat zeci de milioane de euro," a transmis Catălin Drulă.
Grindeanu a reziliat și contractul Chiribiș-Biharia, în urma cu două luni, din aceeași autostradă a Transilvaniei, începută de Bechtel
Nu este prima mare "realizare" a lui Sorin Grindeanu de când a ajuns ministru al Transporturilor.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, aflată în subordinea ministerului Transporturilor a reziliat în urmă cu două luni contractul pentru secţiunea Chiribiş - Biharia a autostrăzii Transilvania, cu constructorulul român Trameco.
"CNAIR a reziliat astăzi contractul pentru secţiunea Chiribiş - Biharia a autostrăzii Transilvania! A fost nevoie de această măsură ca urmare a blocajului generat de constructor care nu a reuşit nici până acum să predea un Proiect Tehnic conform. Contractul a fost semnat în anul 2020, iar construcţia ar fi trebuit să fie finalizată până la sfârşitul acestui an (2022). CNAIR va relansa acest contract în cel mai scurt timp", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
El a subliniat că modificarea recentă a legislaţiei privind achiziţiile publice va ajuta la urgentarea procedurilor şi nu va mai trebui astfel să pierdem ani de zile pentru reluarea lucrărilor, ca în trecut.
"Şantajul constructorilor care vor bani fără să muncească s-a încheiat", a precizat Grindeanu.
Trameco a atacat deja în instanță rezilierea lotului, astfel că dacă instanța nu-i va da dreptate lui Grindeanu, statul român este bun de plată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News