Guvernul britanic înființează un comandament însărcinat cu securitatea granițelor

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Londra anunţă înfiinţarea unui comandament însărcinat cu securitatea frontierelor.

Guvernul britanic a anunţat duminică înfiinţarea unui comandament de elită însărcinat cu securitatea frontierelor, una dintre promisiunile de campanie ale premierului Keir Starmer, la câteva ore după un nou naufragiu de migranţi în Canalul Mânecii, notează AFP.

Acest anunţ vine înaintea întâlnirii dintre liderul laburist şi şefa partidului de extremă dreapta Fratelli d'Italia, programată luni la prânz (10.00 GMT), potrivit serviciilor Giorgiei Meloni.

Ales foarte confortabil în iulie, Starmer a promis că va face din lupta împotriva imigraţiei ilegale una dintre priorităţile sale.

Printre măsurile promise, crearea unui "comandament de elită însărcinat cu securitatea frontierelor", creşterea controalelor la frontieră autorizate în temeiul legislaţiei anti-terorism, precum şi noi prerogative în domeniul anchetelor financiare pentru a depista reţelele şi crima organizată.

Această nouă structură "va coordona activitatea tuturor serviciilor noastre de poliţie şi informaţii cu scopul de a efectua anchete comune cu omologii lor europeni pentru a combate criminalitatea organizată legată de imigraţie", a anunţat Downing Street.

Martin Hewitt, un ofiţer superior de poliţie superior, va prelua conducerea acestui comandament. El are "peste 30 de ani de experienţă în combaterea marii criminalităţi şi în protejarea securităţii naţionale", a subliniat Downing Street.

Hewitt "a jucat un rol vital în elaborarea răspunsurilor naţionale la principalele ameninţări de securitate, în special terorismul, crima organizată şi imigraţia ilegală", a mai informat guvernul britanic, potrivit Agerpres.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Citește mai departe

 

Marea Britanie introduce o taxă de 10 lire de intrare în țară. Inclusiv românii vor fi obligați să plătească

 

Marea Britanie va introduce o taxă de viză pentru toți cei care doresc să intre în țară. Aceasta va fi în valoare de 10 lire. 

ETIAS  este o autorizație electronică de călătorie fiind, în esență, o viză electronică pe care o solicitați online înainte de călătorie. Costă 10 lire sterline și durează doi ani, permițând intrări multiple în Regatul Unit cât timp este valabilă.

La fel ca ETIAS, este inspirată din sistemul de scutire de vize ESTA din SUA și este necesară pentru toate tipurile de călătorii, inclusiv turism, sejururi de scurtă durată și vacanțe în familie.

ETA din Regatul Unit va fi introdusă în trei etape. Ea este deja obligatorie pentru cetățenii din Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Începând cu 8 ianuarie 2025, aceasta va fi obligatorie pentru turiștii țărilor din afara UE sau din afara SEE - inclusiv pentru americani, canadieni, australieni și neozeelandezi. Puteți găsi lista completă aici, cererile pentru viză se deschid online la 27 noiembrie 2024.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel