Guvernul de la Roma, anunț de ultimă oră. Stare de urgenţă pentru a face faţă afluxului de refugiaţi ucraineni

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Guvernul declară stare de urgenţă pentru a face faţă afluxului de refugiaţi ucraineni
Italia. Guvernul declară stare de urgenţă pentru a face faţă afluxului de refugiaţi ucraineni

Guvernul italian a declarat stare de urgenţă până la sfârşitul anului pentru a face faţă afluxului aşteptat de refugiaţi din Ucraina, a decis, luni, Consiliul de Miniştri de la Roma.

Astfel, guvernul poate lua măsuri de urgenţă în anumite cazuri fără consultări prealabile în parlament. În urma invaziei ruseşti în Ucraina, Italia, unde trăieşte o importantă comunitate ucraineană ,  la aproximativ 250.000 de persoane, se pregăteşte să primească numeroşi refugiaţi, scrie Agerpres.

De asemenea, guvernul a pus la dispoziţie 10 milioane de euro pentru a organiza sosirea refugiaţilor.

 

Trei condiții, impuse de Vladimir Putin, pentru a înceta războiul cu Ucraina

 

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a declarat luni omologului său francez Emmanuel Macron că pretinde recunoaşterea peninsulei Crimeea drept teritoriu rus, 'demilitarizarea şi denazificarea' Ucrainei şi un 'statut neutru' pentru aceasta, ca precondiţii pentru a pune capăt invaziei în această ţară, informează AFP.

Putin a cerut 'recunoaşterea suveranităţii ruse asupra Crimeii, realizarea demilitarizării şi denazificării statului ucrainean şi garanţia statutului său neutru', a transmis Kremlinul într-un comunicat, după o convorbire telefonică între cei doi preşedinţi.

Potrivit Kremlinului, preşedintele rus a subliniat că soluţionarea conflictului 'nu este posibilă decât dacă interesele de securitate legitime ale Rusiei sunt luate în considerare fără condiţii'.

'Partea rusă este deschisă la negocieri cu reprezentanţi ai Ucrainei şi speră că ele vor duce la rezultatele sperate', adaugă comunicatul.

 

Negocieri ruso-ucrainene la frontiera cu Belarus

 

Ministerul de Externe rus a confirmat, luni, că în Belarus au început negocieri ruso-ucrainene, aşa cum anunţase ceva mai devreme un consilier al preşedinţiei de la Kiev, transmit agenţiile de presă internaţionale. Poziţia Ucrainei la tratative, anunţată de biroul de presă al preşedintelui Volodimir Zelenski, este de a cere un armistiţiu imediat şi retragerea forţelor ruse de pe teritoriul ucrainean. Rusia a fost mai prudentă: Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, a refuzat să comenteze obiectivele Rusiei la negocieri.

Delegaţia rusă este condusă de consilierul prezidenţial Vladimir Medinski, iar cea ucraineană - de ministrul apărării, Oleksi Reznikov, care s-a prezentat în ţinută militară kaki.

Rusia şi Ucraina au finalizat, la ora 17.23, negocierile de pace şi vor organiza o a doua rundă. Oficialii din Rusia şi Ucraina au încheiat luni discuţiile de pace şi se vor întoarce în capitalele lor pentru consultări suplimentare înainte de o a doua rundă de negocieri, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, citat de agenţia de presă RIA - transmite Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel