Publicitate
Iaurtul are și proprietăți grozave atunci când vine vorba de tratarea pielii. Proprietățile sale antibacteriene îl fac bun pentru combaterea coșurilor și punctelor negre și servește, de asemenea, la hidratarea și reducerea iritațiilor pe pielea sensibilă. Aruncă o privire la cum să faci o mască de iaurt natural pentru a vedea toate posibilitățile acesteia.
Combinat cu cafea, vei avea un amestec și mai puternic și mai versatil. Masca cu cafea și iaurt este astfel foarte recomandată pentru hidratarea și exfolierea pielii, în special a celei mai grase. Dar nu este singura sa virtute: masca cu cafea și iaurt ajută la reducerea umflăturilor faciale, ceea ce o face masca perfectă atunci când nu ai dormit prea mult.
Mască din cafea și iaurt
Pentru a face această mască aveți nevoie de cafea măcinată sau zațul de la cafea și un iaurt natural. Un iaurt cu aromă nu merită, deși marca producătorului de iaurt natural nu va conta. Dacă ai acasă miere, poți și să profiți de ea și să o adaugi în mască pentru a obține și mai multe proprietăți.
Luați un recipient în care să faceți amestecul. Turnați iaurtul în recipient și adăugați câteva linguri de cafea măcinată sau zaț de cafea. Cafeaua va fi cea care da puterea de exfoliere, așa că în funcție de modul în care doriți să fie mai mult sau mai puțin exfoliantă, ar trebui să adăugați mai multă sau mai puțină cafea. Pentru cei care caută echilibrul perfect, puteți alege să amestecați iaurtul și cafeaua în părți egale (de exemplu, două linguri de cafea pentru două linguri de iaurt).
Nu mai arunca zațul de cafea. Trucuri fabuloase cu acest excelent „deșeu” ca să economisești bani
Cu acele ingrediente ai avea deja baza măștii și elementele ei fundamentale. Dacă îți plac proprietățile mierii pentru ten sau vrei să îi dai un finisaj mai pastos, poți adăuga o lingură de miere. Mierea este antibacteriană și funcționează excelent pe pielea predispusă la acnee, așa că se potrivește perfect cu această mască.
Amestecați toate ingredientele până obțineți o pastă uniformă, aplicați pe pielea feței și lăsați-o să se odihnească timp de 10 până la 20 de minute. Apoi îndepărtați cu apă caldă.
Și amintiți-vă că pentru a face aceasta sau orice altă mască de cafea, cafeaua decofeinizată nu merită. Puterea cafelei se află în cofeină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News