Legenda fotbalului românesc, Gică Hagi, a clarificat poziția sa în legătură cu apariția într-un clip de campanie al candidatului independent Călin Georgescu. Întrebat în cadrul unei conferințe de presă dacă și-a dat acordul pentru a-și asocia imaginea cu această inițiativă politică, „Regele” a avut un răspuns ferm și categoric: nu a fost și nu va fi niciodată implicat în politică.
„Niciodată nu m-am implicat în politică și nu o voi face niciodată. Nu sunt implicat. Dacă este legal sau nu, nu am de unde să știu, dar cu siguranță nu fac parte din acest joc. Noi facem politica sportului, a fotbalului, nimic altceva. Hagi întotdeauna stă departe de aceste lucruri. Am încercat toată viața mea să stau departe, chiar dacă a fost tentant, chiar dacă este tentant. Eu îmi văd de meseria mea. V-am spus că iubesc să fiu antrenor, muncesc tehnic și merg pe linia aceasta. Practic, nu sunt și nu mă băgați în lucrurile astea”, a declarat Hagi.
Declarația sa vine în contextul în care clipul electoral a generat controverse, apărând în imagini alături de alți mari sportivi români, precum Ivan Patzaichin și Nadia Comăneci. Cu toate acestea, nu a fost clar dacă aceștia și-au dat acordul explicit pentru utilizarea imaginii lor în materialul de campanie.
Călin Georgescu câștigă surprinzător primul tur al alegerilor prezidențiale
Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat rezultatele finale ale primului tur al alegerilor prezidențiale. Datele oficiale, centralizate de la cele 19.919 secții de votare din țară și străinătate, indică faptul că Călin Georgescu, candidat independent, a obținut un rezultat incredibil pentru un independent care și-a desfășurat campania doar pe TikTok: 2.120.401 voturi valabil exprimate, echivalentul a 22,94% din totalul voturilor.
Pe locul al doilea s-a clasat Elena Lasconi, candidată din partea USR, cu 1.772.500 voturi, adică 19,18%. Următorul pe listă este Marcel Ciolacu, candidatul PSD, cu un număr foarte apropiat de voturi: 1.769.760, reprezentând 19,15%.
Călin Georgescu este acuzat însă că ar fi beneficiat de o campanie ilegală susținută pe TikTok, fără codul de mandatar obligatoriu pentru toți candidații care își promovează clipuri electorale. Consiliul Suprem de Apărare a Țării a concluzionat ca "un candidat" ar fi primit bani din afara granițelor țării pentru a-și plăti campania online. CCR a decis astfel să propună Birioului Electoral Central renumărarea voturilor, care a fost de acord, iar acțiunea deja a început. Rezultatele finale ale renumărării voturilor ar urma să fie disponibile marți.
Marcel Ciolacu trebuie să recupereze o diferența de 3000 de voturi pentru ca Elena Lasconi să piardă locul 2, lucru ce ar duce la concluzia că alegerile ar fi fost fraude, iar turul 1 al alegerilor prezidențiale se va repeta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News