Cu doar trei ingrediente puteți prepara în casă o delicioasă halva. Aveți nevoie de 350 grame semințe de floarea soarelui, curățate, 150 grame unt de cacao sau 100 grame unt de cocos și 2-3 linguri de miere.
Semințele de floarea soarelui se prăjesc ușor pe tigaie, dar cu grijă să nu se rumenească prea tare. După ce se răcesc, semințele trebuie măcinate. Untul de cacao se diluează la bain marie. După ce se răcește un pic se amestecă cu mierea Amestecul de unt de cacao și miere se toarnă peste semințele de floarea soarelui măcinate. Compoziția se omogenizează și se răstoarnă într-o tavă sub formă de chec, tapetată cu folie. Amestecul se întinde uniform și se lasă să se întărească. Ulterior se poate porționa.
Pentru un plus de savoare, puteți aromatiza halvaua de casă cu rom, vanilie. Se poate adăuga și cacao pentru un plus de gust și culoare. Halvaua se poate chiar prepara în două culori: cu și fără cacao. În orice variantă, halvaua de casă este extrem de delicioasă! Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News