Haos în coaliție cu data alegerilor prezidențiale. Ciucă s-a dus peste Ciolacu la Palatul Victoria să negocieze

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu (Foto: Agerpres)
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu (Foto: Agerpres)

Continuă tensiunile în coaliție pe tema datei la care se vor desfășura alegerile prezidențiale.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a venit, joi, la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD.

Liderii coaliţiei de guvernare, reuniţi, miercuri, într-o şedinţă lărgită, nu au reuşit să se pună de acord cu privire la data organizării alegerilor prezidenţiale, după o discuţie care a durat mai bine de trei ore. 

Miercuri seară, liderii coaliției de guvernare s-au întrunit în ședință la Vila Lac pentru a soluționa disputa privind data alegerilor prezidențiale, dată ce a provocat divergențe între PSD și PNL. PSD susține organizarea alegerilor în septembrie conform dorinței premierului Marcel Ciolacu și amenință cu excluderea miniștrilor PNL din Guvern în caz de refuz.

Nicolae Ciucă a insistat ca alegerile să aibă loc la sfârșitul lui noiembrie și începutul lui decembrie, contrar acordului anterior din coaliție pentru organizarea lor în septembrie. Această schimbare de poziție l-a supărat pe Marcel Ciolacu și pe PSD-iștii care solicită respectarea înțelegerii inițiale.

Într-o ședință a conducerii PSD, Marcel Ciolacu a afirmat că decizia privind data alegerilor îi revine în calitate de premier și intenționează să emită o Hotărâre de Guvern pentru organizarea lor în septembrie, indicând posibilitatea candidaturii sale pentru Palatul Cotroceni.

Președintele României a intervenit în scandalul PSD-PNL pe data alegerilor prezidențiale

 

„În ce privește alegerile prezidențiale, în conformitate cu legislația în vigoare, ele pot avea loc în septembrie, octombrie sau noiembrie. Atât. Dacă se dorește altceva, trebuie schimbată legislația și e prea târziu. Nu contează după părerea mea dacă au loc în septembrie, octombrie sau noiembrie. Este important pentru mine să subliniez că președintele României trebuie să fie ales de români și nu de partide. De aceea avem vot direct.

Este important că românii să se informeze și să se intereseze indiferent dacă în timpul campaniei se află la mare, la munte, la birou sau în orice altă parte Nu spun când ar trebui să aibă loc sau cine să candideze, asta se stabilește de partide, pot fi și independenți, dar românii trebuie să conștientizeze importantă acestor alegeri”, a declarat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel